Младенов: Най-хубавият ми момент в Левски е победата над АИК

12:52
Младенов: Най-хубавият ми момент в Левски е победата над АИК
Крилото на Левски Даниел Младенов даде интервю за официалния сайт на клуба, в което заяви, че най-хубавият му момент досега като играч на "сините" е успеха с 2:1 над АИК, който вкара тима в групите на Лига Европа.

- Дани, мислиш ли, че ще успееш да върнеш добрата си реализаторска форма от началото на шампионата, защото смятам, че притежаваш голов нюх и завършващ удар, който искаме да ни радва с години!

- Всичко се дължи на целия отбор, така че кой ще вкарва головете не е толкова важно. Целта е отборът да върви добре. Но ще бъде щастлив да започна да вкарвам по-често голове и да радвам феновете.

- Въпросът ми е свързан с това, че във Вердер Бремен заплатите за септември са намалени с 50%, заради слабото представяне на тима през месеца. Дали според теб би било правилно заплатите ви да бъдат намалени например с 20% за загубата от Спортинг?

- Не зная как точно да отговоря на този въпрос. Усещам обаче какъв е замисъла. Не искам хората да си мислят, че ние сме безчувствени професионалисти и не ни се отразяват тежко загубите, като тази в Лисабон или да кажем поредица от лоши резултати. Във Вердер Бремен си имат политика и аз не мога да я коментирам. За мен е прекалено крайна мярка. Не мисля, че от един–два мача трябва да се коригират възнагражденията. Разбира се от нас се иска да работим по професионален начин. Все пак ръководството преценява какви действия да предприема при подобни случаи.

- Очакваш ли новият национален селекционер Лотар Матеус да те забележи след силните ти игри и да те повика в националния отбор?

- На този етап не очаквам. Не ми е фикс идея да попадна в първия тим на България. Важното за мен е да показвам силни игри в Левски и да се развивам. Разбира се, за мен ще бъде чест да облека националната фланелка, ако бъда повикан, но не очаквам подобно нещо на този етап.

- До сега имаш само един гол в "А" група. Как ти се отразява факта, че Гара Дембеле има доста повече от теб?


- Това може само да ме радва. Гара Дембеле е добро момче и много добър футболист и се радвам, че той реализира усилията на целия отбор. Пак казвам, че не е важно кой ще вкара головете. Аз лично не съм централен нападател, моята работа е да подавам повече, отколкото да вкарвам. (усмихва се). Дано Гара Дембеле все така да продължава да бележи гол след гол.

- Как се справяш с конкуренцията?

- Напълно нормално е във всеки голям отбор какъвто е Левски да има сериозна конкуренция. Това е и единствения начин да израстваш в професионален план. Трябва да си постоянно нащрек. В крайна сметка треньорите преценяват кой да играе в мачовете.

- Кои са хората, които най-много ти помогнаха да стигнеш до тук и да играеш за Левски в Европа?

- Всичко се дължи на много труд и старание. В живота не получаваш нищо ей така даром. Всичко което съм постигнал, съм го постигнал сам и явно е било заслужено.

- Какво правите в съблекалнята преди всеки мач и дали ти конкретно имаш някакви ритуали преди важен двубой?

- Нямам специални ритуали. А колкото до целия отбор, в съблекалнята се подготвяме за мача, разбор на треньора, масажи, загрявка, всичко свързано с подготовката за срещата. Всеки изпитва някаква тръпка докато е в съблекалнята, настройваме се психически и излизаме на терена.

- Как се чувстваше на терена срещу бившия си отбор Пирин и защо Левски не започна добре мача?

- В началото не ни тръгна играта, футболистите на Пирин бяха много мотивирани срещу нас, имаха шанса да ни отбележат гол и да поведат в резултата. След това видяхме, че разликата в класите е друга и Левски съвсем закономерно победи.

- Мнението ти за първенството, конкурентите...

- В съблекалнята на Левски е най-добрия отбор в България и ако продължим с доброто представяне имаме големи шансове да постигнем целите си. Ясно е че има и други добри отбори – Литекс, Локо Сф, Черноморец, ЦСКА те са зад нас и ще са ни основните конкуренти, но с полагане на нужните усилия във всяка тренировка и мач се надявам никой от тях да не ни измести от първото място накрая. -

- Докъде се простират твоите мечти?

- Като на всеки един спортист и моите мечти са големи. Докъде ще стигнат и кои ще бъдат осъществени ще покаже времето. Ще се радвам ако се сбъдне всичко онова, което съм си пожелал. Знам обаче, че няма да е лесно.

- Как си прекарваш свободното време? Разкажи нещо повече за семейството си?

- Когато имаме свободно време гледам да си почивам. Семеен съм, имам съпруга и малко детенце. Често си ходя до града в който те живеят и прекарвам повечето време с тях, включително и с бабите и дядовците. Това е общо взето. Срещаме се с приятели, нормалните неща за всеки човек. Нямам брат или сестра и моите близки живеят с мен образно казано, живеят с моите проблеми, с футбола.

- Кой е най-хубавия ти момент, откакто си в Левски?


- Това е победата срещу АИК с 2:1. Вкарах изравнителното попадение, а след това подадох на Гара Дембеле за победния гол. Тръпката бе голяма в този мач, класирахме се в групите на Лига Европа. Сигурен съм, че хубавите моменти тепърва предстоят.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари