Боби уволнява шеф в БФС, Лотар подхваща и юношите

09:45
Боби уволнява шеф в БФС, Лотар подхваща и юношите
Президентът на БФС Борислав Михайлов е бесен от липсата на резултати на всички нива в националните отбори и е готов за най-строги мерки. На мерника му е шефът на направление "Детско-юношески футбол" към футболния съюз Иван Тишански.

Последна и най-сериозна причина Боби да стане лош е провалът на юношите ни до 19 години в квалификациите за европейско първенство. България бе спечелила домакинството на мачовете от 10-а група, в която бяхме със Сърбия, Ейре и Люксембург. Паднахме от сърбите 0:3, но първите два тима продължаваха напред.

Михайлов и селекционерът Лотар Матеус гледаха в Тетевен решителния мач с Ейре, в който ни трябваше победа. Поведохме 1:0, но се предадохме безславно 1:2. А в набор 1992 уж са най-големите надежди за бъдещия "А" отбор.

Още в Тетевен Михайлов се е зарекъл за сериозни промени, започващи от началника на отдела Тишански.

Все още не се знае съдбата на координатора на отдела Павел Панов и дали няма да има смени и на треньорите на различните национални гарнитури. Сигурно е само, че Михаил Мадански остава селекционер на младежите до 21 години.

Идеята на реформата е да бъде назначен директор на всички детско-юношески формации на България, който да е в постоянен контакт с Матеус. По тази схема се действа със Замер в Германия и с Йеро в Испания.

Ангажиралият се изцяло с българския футбол Матеус е готов да подхване нещата отдолу. Той да определя концепцията, по която да се развиват и по която да играят младите национали, а директорът да реализира даденото от Лотар ноухау.

Вчера Боби Михайлов проведе работна среща с мениджъра по развитие на турнирите на УЕФА Клаудио Негрони. Гостът направи инспекция на базите ни за кандидатурата за Евро 2013 за младежи. Негрони останал впечатлен, че цялата държава се е ангажирала. На 12 декември ще е ясно дали печелим.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация