Нюкасъл порази Портсмут като гост

17:22
Нюкасъл порази Портсмут като гост

Отборът на Нюкасъл постигна класическа победа с 3:0 при гостуването си на Портсмут в мач от 17-я кръг на английската Висша лига. Така тимът на "свраките" прескочи зоната на изпадащите и вече заема 14-а позиция с актив от 19 точки, а Помпи запазва 8-о място с 23 спечелени точки.

И трите попадения на "Фратън Парк" паднаха през второто полувреме на мача. Първо в 52-та минута Майкъл Оуен показа изключителните си реализаторски умения и след триково изпълнение преодоля Дейвид Джеймс за 0:1. По този начин носителят на "Златната топка" за 2001 година отбеляза 7-я си гол от началото на сезона в Премиършип.

Домакините от Портсмут опитаха да възстановят равенството, но Питър Крауч на два пъти не успя да отиграе добре създадените ситуации.

15 минути преди края на срещата Хосе Енрике навлезе в наказателното поле на домакините и предостави топката в чиста позиция на Обафеми Мартинс, който удвои резултата за Нюкасъл.

Класическата победа за "свраките" донесе Дани Гътри с гол в 89-та минута на двубоя.

От 18:00 българско време предстои да се играе срещата между отборите на Челси и Уест Хям.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

killerkala
14.12.2008 21:49

Заслужена победа за свраките!Портсмунт няма късмет но и с играта си не заслужава да побеждава въпреки че имат възможност да се борят за място в уефа.Дано втория полусезон започнат повече да побеждават!