Нов резил за Рома, \"вълците\" паднаха от Базел на \"Олимпико\"

23:39
Нов резил за Рома, \"вълците\" паднаха от Базел на \"Олимпико\"
Рома изненадващо загуби като домакин с 1:3 от Базел в среща от група Е на Шампионската лига.

Швейцарците откриха резулата в 13-а минута, когато Маркус Щрелер свали с глава едно дълго подаване за Александър Фрай, който бе оставен непокрит на границата на наказателното поле на "вълците". Звездата на Базел отправи плътен удар по земя и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата.

В 21-а минута Бориело бе изведен сам срещу вратаря и с левачката прати топката в мрежата - 1:1. В момента на паса към нападателя обаче, остана съмнения за засада.

Минути преди края на първото полувреме десният халф на гостите Инкоом получи пас на границата на наказателното поле на "вълците", финтира Рийзе, след което нахлу в пеналта и шутира силно в долния ляв ъгъл на Лобонт, давайки отново преднина на Базел.

След почивката домакините опитаха да натиснат своите опоненти и да стигнат поне до точката, но вместо това в самия край на срещата Кабрал вкара трети гол за Базел, оформяйки крайния резултат.

Така Базел вече има три точки и се изравни с Рома и Клуж, които също са спечелили по толкова.

В другия мач от тази група Байерн Мюнхен надви Клуж с 3:2 като домакин и вече на практика възпитаниците на Луис Ван Гаал си осигуриха участие на осминафиналите, тъй като в момента имат девет точки и са едноличен лидер в групата си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари