\"Дъжд вали, дъжд вали, Левски пак ще победи\"

13:57
\"Дъжд вали, дъжд вали, Левски пак ще победи\"
35 фенове на Левски от Пиринско тръгнаха днес за френския град Лил, за да подкрепят на стадиона любимия си клуб при гостуването му в поредния мач от "Лига Европа", предаде кореспондентът на БГНЕС в Благоевград.

Днес в 12 часа с автобус и сини знамена членове на фен-клубовете на Левски от областта потеглиха от Благоевград на 4200-километров воаяж до град Лил и обратно. Групата включва фенове от Петрич, Сандански, Кресна и Благоевград. От София благоевградската група ще качи в автобуса фенове от София и Велико Търново. Воаяжът е по маршрут София - Белград - Будапеща - Братислава - Виена - Мюнхен - Реймс, Франция, където има по план нощувка. В четвъртък сутринта сините фенове ще разгледат за 8 часа Париж, след което пътуват за Лил. Третият мач на Левски, който има победа над Гент с 3:2 у дома и кошмарна загуба при гостуването на "Спортинг" с 0:5, е от 22 часа на 21 октомври. На връщане феновете нощуват в петък вечерта в Мюнхен, където ще посетят бирения "Октобер фест".

Сред най-атрактивните фенове, отпътували от Благоевград бе Асен Станковски, татуирал емблемата на любимия клуб на краката си. Той се зарече да дере гърло на френския стадион по къси гащета, за да му се виждат татуировките.

"Дъжд вали, дъжд вали, Левски пак ще победи", скандираха на тръгване под изливащия се пороен дъжд симпатизантите на сините от Пиринско. Те са водени от председателите на двата водещи фен-клуба в района - Христо Мирчев-Хейтли на благоевградския и Емил Кехайов-Липита на този в Сандански.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари