БАТЕ \"гушна\" скромните 6,3 милиона от Шампионската лига

10:52
БАТЕ \"гушна\" скромните 6,3 милиона от Шампионската лига

Приходи на стойност 6,3 милиона евро заработи БАТЕ Борисов от участието си в Шампионската лига. След като отпаднаха в груповата фаза, сметките на белорусите достигнаха гореспоменатата "скромна" сума.

Повод да се гънат от яд в случая имат футболистите на Левски. Тези пари можеха да влязат в касата на българския тим, който беше елиминиран от заводския клуб в третия предварителен кръг на турнира. Тогава БАТЕ унижи "сините" насред София с 1:0, а реваншът завърши 1:1.

За класирането си в груповата фаза на Шампионската лига БАТЕ получи от УЕФА 3 милиона евро. Белоруският отбор изигра 6 мача, като за всеки един от тях клубът взе по 400 хиляди евро или общо 2,4 милиона. Пари се дават и за всяка спечелена точка, а БАТЕ успя да измъкне три равенства, което донесе още 900 хиляди евро в клубната каса. Сметката показва печалба в размер на 6,3 милиона евро.

Междувременно БАТЕ се готви за ново участие в Шампиоската лига, след като пак стана шампион на Беларус.
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

krasi3737
14.12.2008 18:13

Според мен това е като монета.Едната страна -да за съжаление парите отидоха при "Бате",но от друга пък тези пари щяха да потънат,вместо да се дадат за развитието на детско-юношеския футбол.Каквато ни е "ДЪРЖАВАТА",такъв ни е и футбола.За съжаление и на двата фронта- клубен и национален нещата не вървят.Всичко един ГОЛЯМ АБСУРД и НИЕ живеем във него. Животът е смешно кратък .Правете любов , а не война.

roommen
14.12.2008 15:39

Да бе то пък наш отбор като ги вземе тези пари ще бъдат оползотворени по най-добрият начин , според мен ще изчезнат в онази голямата каца без дъно дето прилича на Бермудският триъгълник ... Нека тези пари биват печелени от отбори които наистина се занимават с развитието на футбола а не с простотии като у нас .

chef
14.12.2008 14:29

ами за съжаление такава е ситуацията в България. вместо да се радваме на успехите на всеки български отбор ние се плюем един друг. и докато това не се промени все ще си бъдем в това положение. някои не могат да разберат че не всичко е Левски и Цска, а над всичко трябва да е България.

leomesi
14.12.2008 12:24

Може само да ни е яд че на мястото на трактористите не е Левски или ЦСКА. Тук в България малко да излезеш над калта и веднага те дърпат надолу. Просто цялата ситуация в България е такава.

charpaka
14.12.2008 12:00

Еми брао Бате Борисов, но мисля че тези пари сега трябваше да са в ЦСКА, защото те си го заслужиха. Левски пък не се възползва от картбалнша от отстраняването на ЦСКА и нищо не направиха.
Тези пари сега можеха да се вложат в бази за детско-юношеските школи.

Мнение на фен на Левски.
Нека ЦСКА и Левски да сме над всичко, не да се плюем взаимно. Това е лошо за футбола. Вчера гледах Тотнъм - Ман Ю и видях нещо, което едва ли ще видя някога в България. Феновете ръкопляскаха на 2та отбора (без Бербо) и най-вече на Сър Алекс от уважение, защото като ние не виждаме играта, хората я виждат и я оценяват.

KILLna7
14.12.2008 11:56

Още се чудя как оня некомпетентен комплексар лекетоо не е казал своето глупаво мнени9е по тоя въпрос???????????//