Наш треньор се изправя срещу Марадона в Китай

10:42
Наш треньор се изправя срещу Марадона в Китай
Български треньор ще има честта да се изправи срещу идола Диего Марадона в благотворителен мач.

Китайският отбор на Александър Станков Арабин ще срещне през следващия месец тим от аржентински звезди, предвождани от бившия селекционер на "гаучосите" Марадона. Двубоят е благотворителен, организиран е от Червения кръст и ще се играе в 6-милионния пристанищен град Далиен.

"Чест е, че местната федерация определи именно нашия отбор да се изправи в този престижен благотворителен мач. Това е оценка на работата на ръководството ни, като се има предвид, че Арабин е все още във втора дивизия”, сподели по телефона за "24 часа" бившият треньор на ЦСКА и селекционер на младежкия ни национален отбор.

Иначе Арабин е само на два мача от влизане в китайския елит, след като няколко кръга преди края си осигури първото място в една от местните "Б" групи. За да влезе обаче във Висшата лига, Арабин трябва да спечели плейоф. Квалификацията в два мача е в края на ноември и началото на декември.

"Късните дати малко объркват плановете ни. Затова ще се готвим за решаващия плейоф на лагер в чужбина, където ще играем и контролни срещи", уточни българският наставник.

В Арабин играят само местни футболисти, но при влизане в първа дивизия може да картотекира до четирима чужденци. Не е изключено сред тях да е и някой българин. С успех в Далиен рита и бившият голмайстор на "А" група Мартин Камбуров.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация