Галактически Касияс не успя да спаси Реал на \"Камп Ноу\"

01:02
Галактически Касияс не успя да спаси Реал на \"Камп Ноу\"

Барселона победи Реал Мадрид с 2:0 в мега дербито на 15-я кръг от испанската Примера. Първият гол в срещата отбеляза Ето\'о в 82-а минута и по този начин се реваншира за пропуснатата по-рано дузпа. В 90-а при чудесна контра атака Меси довърши "Кралския клуб".

От първите минути двата отбора предложиха динамичен и комбинативен футбол. Меси можеше да вкара за "каталунците" още в 5-а минута, но Касияс изби удара му. След това и Анри стреля от далеч, но покрай вратата. Барса натисна от самото начало, а още до 15-а минута Меси отнесе няколко ритника от Гути и Рамос. В 16-а минута аржентинецът имаше идентична ситуация като тази в самото начало, но би слабо в ръцете на вратаря. Опасностите пред Касияс следваха една след друга и Абидал в 17-а минута мина като на шега няколко играчи на Реал, но изстрелът му срещна крак на защитник в наказателното поле.

В 23-а минута за пръв път гостите стреляха към Валдес, но ударът на Снайдер беше избит в корнер. Минута по-късно Дренте изпусна най-чистото положение до този момент в мача. Бързоногото крило получи хубав пас, надбяга Алвеш и излезе сам срещу вратаря на "каталунците", но стражът на домакините спаси.

Удар на Анри в 32-та минута беше спасен от Касияс. В 33-а и Ето\'о стреля, но слабо в ръцете на вратаря. До края на полувремето Барса натискаше, но не успя да стигне до гол.

Ето\'о изстреля една бомба в началото на вторите 45 минути, но Касияс боксира. Отново камерунецът в 55-а минута отправи зверски шут от воле, но над вратата. Меси също опита удар в 66-а, но топката мина встрани.

В 68-а минута Салгадо събори влезлия след почивката Бускетс в наказателното поле и съдията свири дузпа. Касияс обаче спаси удара на Ето\'о от бялата точка. Три минути по-късно отново вратарят на Реал извади отбора си след удар на Меси. В 77-а минута дойде ред и на Валдес да се изяви. Стражът на домакините спаси изстрел на Паланка.

В 82-а минута Ето\'о се реваншира за пропуснатата дузпа и вкара първия гол в мача след разбъркване в наказателното поле на Реал. В 90-та минута при страхотна контра атака Меси отбеляза второто попадение за Барса и оформи крайното 2:0.

Ето и титулярните състави на двата отбора:

Барселона: Валдес, Алвеш, Маркес, Пуйол, Абидал, Шави, Яя Туре, Гудйонсен, Меси, Ето\'о, Анри;

Реал Мадрид: Касияс, Салгадо, Метцелдер, Канаваро, Рамос Снайдер, Гути, Гаго, Дренте, Игуайн, Раул;

В другия мач, който се игра по-рано Валенсия победи Еспаньол с 2:1. Мартинес откри в 28-а минута за гостите, но "прилепите" стигнаха до успеха с голове на Албиол в 58-а и Висенте в 81-а. Преди утрешните мачове, Валенсия е на второ място във временното класиране.
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

captain123
16.12.2008 10:40

Видя се, че се отваря доста работа пред Хуанде Рамос. С 2-3-ма, които се опитват да играят, не можеш да изнесеш цял. И това не може да продължава така, ако иска Реал да е фактор в Примера.

mar1qnski
14.12.2008 19:27

Няма значение кои колко е владял топката или колко чисти положения е имал футбола се играе с голове а не със статистика

pet_14
14.12.2008 15:43

Държа да отбележа ,че в мача имаше доста положения .реал мадрид можеха да вкарат 2-3 гола,но пък Барселона можеше да вкара поне 5-6 !
Видяхме как Абидал и ЯЯ туре,дефанзивни футболсити на 2-3 шъти навъзаха цялата отбранана гостите,кяото беше от по 5-6 човека. . .
Реал играха подло и селски-със спъвания и множество грубиянщини .
Иначе браво на нашите момчета ! Visca el Barca !

ATSATA
14.12.2008 15:40

Страхотни Барса... И поздравления за Касияс че предотврати разгромна загуба.

Lionel_M
14.12.2008 13:48

Aйде честито на всички КАТАЛУНЦИ.Живи и здрави.

totocska
14.12.2008 13:24

няма да коментирам мача,защото всички видяха какво стана,ще кажа само едно: Касияс 0-2 Барселона това е яд ме е за него защото даде всичко от себе си,но не и другите играчи на Реал.До това доведе кризата в клуба всичко да зависи от един човек

dumbo_s
14.12.2008 13:14

Заглавието илюстрира играта на двата отбора ... Реал не показаха никаква класа , не показаха нужното желание , нямаше го хъса в играта ... Един Касияс и Раул не могат да се справят с изключително добре сработения тим на Гурадиола , който дори без всичките си титуляри надигра максимално своя съперник... В средната линия имаше едни играчи и те бяха тези на Барселона , Туре си правеше каквото искаше , подаваше както искаше и не можеше да бъде спрян . Гудионсен допълваше картинката , а Меси - Ето ' о - Анри затвърждаваха класата ... При положение , че "белия балет" не е отбелязал гол , говори че и в защитния вал на Барселона са се справили прекрасно ... Дани Алвеш обезличи всички пробиви по - десния фланг , а Пуьол и Маркес не оставиха шансове в средата ... Това не се видя при Реал , отбора е може би още объркан ... Виждат се редица от грешки както в защита така и при халфовете.Някак си нямаше разбирателство и от тук идваха редицата от грешни пасове...С тази игра Реал не защитава ни най - малко 9-те ШЛ , които спечели ...

leomesi
14.12.2008 12:18

Просто не се виждаше реал как можеха да победят на терена имаше само един отбор Барса. Ако не беше Касияс щях да го хвана на точен резултат (3-0)

ma_ma
14.12.2008 11:03

Според мен Касияс показа че в момента е може би най-добрия вратар в света.А за Мадрид май малко се по изложиха.Барселона 2:0 Касияс

amigo_nick
14.12.2008 10:29

И аз ще кажа само едно - УНИКАЛНА БАРСА! Извинявайте, но ако Барса не беше спечелила този мач трябваше да се откажат от футбола - нямаше да е редно при положение, че мачкаш през цялото време, създаваш положение след положение, притежаваш топката 73% (до към 80-тата мин.) и не влиза, и не влиза. Според мен снощи видяхме бъдещия клубен шампион на Европа. Искрено им го пожелавам ако продължават да играят по този начин!

DeathRacer
14.12.2008 08:05

Е това е истински вратар хора да спасиш толкожа невероятни истрела в един мач просто нямам думи,но ме е яд,че паднаха.

XpuC
14.12.2008 01:50

само едно ще кажа НЕВЕРОЯТЕН КАСИЯС HALA MADRID

krasi3737
14.12.2008 01:34

Няма съмнение,че това е годината на Барса.Те показаха,че в момента разполагат с най-балансирания отбор.Играят зрелищно и атрактивно.Докато в "звездния " Реал имаше само една звезда в мача-вратарят Икер Касиас /за кой ли път/.Ако искат да влязат поне в тройката ще трябва да изгреят и някои и други звезди.При тази конкуренция в лицето на Севиля, Виляреал и Валенсия ще им бъде доста трудно.Успех на Барселона и дано да продължат да играят този красив футбол,за да има повече хора да се наслаждават на това прекрасно зрелище.

Napoletan
14.12.2008 01:24

ivoarsenal добре представи си че има още доста хора като мен който да се доверили на типстъра и са заложили за над 2,5 гола ? в случея аз съм един от тези това ми беше последния мач в фиша който чаках залога ми беше 50 лв. и евентуалната печалба 687 лева ? аз как да се почуствам след като Ето'о пропусна дуспа която щеше да ми донесе 637 лева..?

Pavel_BG
14.12.2008 01:21

"В 82-а минута Ето'о се реваншира за пропуснатата дузпа и вкара единствения гол в мача след разбъркване в наказателното поле на Реал. В 90-та минута при страхотна контра атака Меси отбеляза втория гол в мача и оформи крайното 2:0."

ivoarsenal
14.12.2008 01:16

При големи мачове е така,но днес на терена имаше един отбор и един вратар от другата страна.Не може да се говори за галактическия отбор(въпреки проблемите които имаха за този мач с контузени и наказани футболисти)а всъщност да отидат за голямо дерби(още по-вече че изостават с 9 точки от Барса)и да играят за 0-0.Не става.Много се радвам че Ето изпусна дузпата,защото ако беше вкарал всички фенове на Реал щяха да крещят че виждате ли те ни биха с измислена дузпа(друг е въпроса че според мен дузпа си имаше отвсякъде).Браво на Касиляс(защото от целия галактически отбор само той игра на ниво)въпреки че за втория гол и той има малка вина.
Успех на Барса и дано да станат шампиони с голяма разлика пред Реал.

ma_ma
13.12.2008 23:53

Във такива мачове всички очакват много голове ,но винаги остават разочаровани.Отборите се затварят и играят защитно за да не загубят.Така е при големите мачове гледаш преди всичко да не загубиш.