Мануел де ла Торе поема тима на Мексико

10:19
Мануел де ла Торе поема тима на Мексико
Хосе Мануел Де Ла Торе наследи Хавиер Агире на поста селекционер на Мексико със задачата да класира тима за финалите на Световното първенство през 2014 г. в Бразилия.

На пресконференция Де ла Торе обяви, че да води Мексико е била мечтата на живота му. Той ще поеме "ацтеките", след като приключи с ангажиментите си със своя клуб Толука в мексиканския шампионат Апертура, който завършва през декември. 44-годишният треньор, известен с прозвището "Чепо", заменя Агире, който подаде оставка през юли, след поражението от Аржентина на Мондиала в ЮАР.

Конкурент на Де ла Торе за поста беше Виктор Вучетич, който се оттегли от битката за поста, мотивирайки се със "семейни причини". Досегашната треньорска кариера на Де ла Торе е кратка, но много успешна. Още с първия си тим Гуадалахара той спечели титлата в Апертура през 2006 г. и повтори това постижение с Толука на Апертура 2008. Мексико ще играе много контролни срещи догодина, първата от тях в САЩ на 9 февруари срещу противник, който все още не е определен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация