Разрази се корупционен скандал във ФИФА

15:42
Разрази се корупционен скандал във ФИФА
ФИФА започна разследване, след като британски вестник съобщи, че висши членове от ръководството са предложили да продадат гласовете си при избора на домакин за Мондиал 2018.

Акцията под прикритие на "Сънди Таймс" разкрива, че Амос Адаму, нигерийския представител в световната футболна централа е поискал 800,000 долара, за да подкрепи някой от кандидатите. Срещата между него и журналист под прикритие, който е лобирал за САЩ е била заснета и на записа ясно се вижда, че нигериецът иска "парични гаранции" за гласа си, който ще помогне на домакинството на САЩ.

Вестникът също така пише, че Рейналд Темарии, вицепрезидент на ФИФА и президент на Футболната федерация на Океания иска около 1,6 милиона евро, за да спонсорира спортна академия. От ФИФА обявиха, че са изискали записите, за да започнат разследване по случая.

"ФИФА поиска цялата информация по случая, както и документите, свързани с този проблем, като в момента се чака набавянето на материала. ФИФА ще може да обяви следващата си стъпка, след като внимателно се запознае с материалите по случая. До този момент ФИФА няма да дава официални коментари и становища по случая."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари