Пато, Роналдиньо и Робиньо развинтиха Киево и пратиха Милан начело в Серия А

20:53
Пато, Роналдиньо и Робиньо развинтиха Киево и пратиха Милан начело в Серия А
Милан победи Киево с 3:1 като домакин в среща от седмия кръг на Серия А.

В 17-а минута при една бърза контра на Милан Антонини с пас по земя намери Ибрахимович по лявото крило. Шведът веднага с левия крак центрира в наказателното поле за Пато, който с прекрасно воле прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Киево - 1:0.

"Летящите магарета" можеха да изравнят, когато Кевин Констант беше оставен непокрит в наказателното поле на Милан и шутира с левия крак, но Абиати отрази удара, топката пак попадна в Констант, последва втори удар и пак стражът на Милан прояви блестящ рефлекс, пращайки топката в корнер.

Две минути по-късно Ибрахимович бе фаулиран на около 25 метра от вратата на Киево. Шведът изпълни бързо прекия свободен удар, като майсторски изведе Пато сам срещу вратаря. Бразилският нападател на "росонерите" с мощен удар под напречната греда заби второто си попадение в срещата.

Четири минути преди края на полувремето Роналдиньо открадна топката от футболист на Киево в центъра, напредна в половината на гостите и пусна пас по земя за Ибрахимович, който от границата на пеналта пробва да прехвърли вратаря, но прати топката в ръцете на Сорентино. В самия край на първата част Пато можеше да оформи свая хеттрик с параболичен шут, но отново Сорентино се прояви и спаси удара на бразилеца.

Десет минути след началото на втората част Роналдиньо пусна пас в коридор за Ибрахимович, който стреля по диагонала с левия си крак, само за да види как Сорентино успя да спаси и този негов опит. В 59-а минута Терау отправи мощен удар към вратата на Милан, топката летеше точно под напречната врата, но Абиати с една ръка спаси.

Две минути по-късно Тиаго Силва получи тежка контузия и бе принудително заменен.Двайсет минути преди края след остро центриране от корнер Бостян Цезар с глава прати топката в десния ъгъл на Абиати и даде надежда на веронци да измъкнат нещо от тази среща.

В 73-а минута резервата Желсон Фернандес получи шанс да стреля от границата на наказателното поле на Милан, но прати топката покрай страничния стълб на Абиати и Милан оцеля в конкретната ситуация.

В последните минути Роналдиньо и Ибрахимович пропиляха две добри възможности за гол, преди Рони да изведе резервата Робиньо сам срещу Сорентино в 93-а минута. Нападателя финтира стража и на празна врата вкара първия си гол с екипа на "росонерите", оформяйки крайния резултат.

С тази си победа Милан излезе поне за една вечер начело в Серия А, събирайки 14 точки. Лацио има 13 и утре "орлите" гостуват на Бари.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

jamski
17.10.2010 14:44

СУУУУУПЕЕР МИЛАН!!! *beer* *thumb_up* *party*

ACMILAN_1
17.10.2010 13:57

Колкото миналата година на Бернабеу ли хаха паляци...

Forza MILAN !

Mirone
16.10.2010 21:39

Доволен съм единствено от резултата и от красивите голове, но при 2-0 спряхме да играем, като Манчестър Юн, а имахме положения да си решим мача и да го изиграем на ходом, а не до края на мача да треперим дали някой удар няма да влезе за 2-2.Но важното е че бихме и сме поне за 24 часа на 1-то място, мислим за белите чаршафи и стискаме палци контузията на Силва да не е много сериозна.

gopencet0
16.10.2010 21:20

БРаво, точно тези трябва да вкарват като прибавим и оная к*рвичка Ибрахимович

luddeN
16.10.2010 21:07

Браво на Милан *stop* И четирите гола бяха вкарани от футболисти на Милан. *thumb_up* *joking*

Rezaka23
16.10.2010 20:57

Страхотна играта!ДАНО НА ТИАГО МУ НЯМА НИЩО СЕРИОЗНО!! ФОРЗА МИЛАН! *beer*