Хамбургер спря полета на Майнц в драматичен двубой

18:25
Хамбургер спря полета на Майнц в драматичен двубой
Майнц 05 записа първата си загуба в Бундеслигата през този сезон, отстъпвайки на Хамбургер с 0:1 като домакин в драматичен двубой от осмия кръг на немското първенство.

Преди почивката лидерите в Бундеслигата бяха по-активният отбор на терена и имаха инициативата. Сзалай и Холтби пропиляха две стопроцентови голови положения, а към края на първата част като резерва за Майнц се появи бившият десен бек на ЦСКА Радослав Забавник. Гостите от Хамбург също не изглеждаха беззъби в нападение. Северняците разчитаха главно на контраатаки, като при една от тях Рууд Ван Нистелрой излезе сам срещу вратаря, но се провали при опита си да го прехвърли. В самия края на полувремето, Зе Роберто получи хоризонтален пас по земя от Нистелрой, останал пред отвора на празната врата. Бившият футболист на Байерн шутира в рамката, но върналият се страж Веткло спаси с отчаян плонж.

Майнц започна вихрено втората част и за определе период от време възпитаниците на Томас Тухел натикаха своите съперници в тяхното наказателно поле.

Въпреки това футболистите от Хамбург се защитаваха умело и удържаха натиска на домакините. Рууд Ван Нистелрой успя да вкара гол с глава за гостите в 59-а минута, но попадението бе отменено, тъй като таранът се намираше в положение на засада при центрирането към него. Пет минути по-късно Шурле премина през двама защитници на Хамбургер и от границата на малкия пеналт, той стреля над горната греда. Две минути по-късно Калигури с параболичен удар от границата на наказателното поле уцели гредата на Рост.

Пет минути пред края гостите бяха близо до гола, след като Троховски изпълни майсторски ъглов удар. Топката параболично летеше към вратата, но се отклони в напречната греда и излезе в аут.

Все пак в 88-а минута след чудесен пробив на Зе Роберто отляво, топката стигна до Гереро, който с десния крак от границата на малкия пеналт я прати в мрежата и по този начин оформи крайния резултат.

Така Майнц остана начело в Бундеслигата с 21 точки, но толкова има и Борусия Дортмунд, който е и с по-добра голова разика.

В друга среща от кръга Байерн Мюнхен победи Хановер 96 с 3:0 като домакин. Марио Гомес започна като титуляр за шампионите и в 21-а минута след центриране отдясно на Алтънтоп бившият таран на Щутгарт плонжира, засече топката с глава и я прати в мрежата на гостите. Тринадесет минути преди края Гомес заби и втори гол, правейки сериозна заявка за титулярното в състава на мюнхенци. В последните секунди на двубоя Гомес оформи крайното 3:0 и своя хеттрик в тази среща. С този си успех възпитаниците на Луис Ван Гаал събраха 11 точки и се изкачиха на осмо място във временното класиране.

Ето и останалите резултати от днешните мачове в Бундеслигата:

Санкт Паули - Нюрнберг 3:2

Вердер Бремен - Фрайбург 2:1

Шалке 04 - Щутгарт 2:2


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация