Йордан Лечков: Любо да каже бяло ли ще пие или червено?

10:27
Йордан Лечков: Любо да каже бяло ли ще пие или червено?
Бием Сливен, а след мача ще пием по чаша вино с Йордан Лечков - това заяви онзи ден треньорът на Литекс Любослав Пенев. Двамата с Лечков са близки приятели от дълги години, съиграчи и от националния тим. Затова и закачката им е приятелска. Обадихме се на Лечков да питаме приготвил ли е виното.

- Г-н Лечков, Любо Пенев каза, че след мача ще пиете по една чаша вино. Приготвихте ли го вече?

- Разбира се. Любо само трябва да каже бяло ли ще пие или червено. Имаме и от двете.

- Сигурно червено ще иска, нали е от ЦСКА. Вие двамата сте приятели, възможно ли е един мач да ви влоши отношенията?

- Разбира се, че не. Футболът си е футбол, приятелството си е приятелство. Двубоят е между 22-мата на игрището. Аз съм сигурен, че ще направим силен мач с Литекс, дано да ги победим.

- Миналия кръг Сливен се представи силно срещу Левски?

- Ние вървим добре, от мач на мач показваме все по-силна игра. Събрали сме млади момчета, треньорите си вършат хубаво работата. Смятам, че това е пътят, по който трябва да се върви.

- Срещу Левски имаше две ситуации, след които можехте да претендирате за дузпа. Друг да беше, щеше да вие като линейка. Вие обаче казахте, че няма дузпа. Защо?

- Ами защото нямаше дузпа, това го казах и след мача. Вижте, аз гледам на нещата обективно. Затова и не си затраях, когато бяхме ощетени от реферите срещу Пирин в Благоевград. Сега срещу Левски съдийството беше на ниво. Мисля, че момчетата се представиха силно и заслужено взехме една точка срещу сините. След такъв мач не бива да се търси оправдание в съдиите.

- Смятате ли, че Сливен има достатъчно капацитет да играе силно срещу силните отбори?

- Да, защо да нямаме? Показваме съвсем приличен футбол. Нали в това е смисълът да играеш силно срещу Левски, ЦСКА, Литекс, Черноморец... Хората искат такива мачове. Не виждам смисъл да имаш отбор, който да не е в състояние да се опре на големите. Ето, сега играем с Литекс, трябва да дадем най-силното от себе си. Нека нещата се решават на терена, да победи по-добрият и по-заслужилият в мача.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация