Висшата лига отряза \"Mill Financial\" за Ливърпул

15:48
Висшата лига отряза \"Mill Financial\" за Ливърпул
Продажбата на Ливърпул на американската компания "New England Sports Ventures" за 300 милиона паунда вече може да бъде финализирана, след като Висшата лига отказа да направи задължителното проучване на "Mill Financial".

Единият от съсобствениците на тима от "Анфийлд" Хикс се опита в последния момент да направи брокерска сделка и да продаде своя дял от тима на американската инвестиционна компания "Mill Financial". Фондът пък вече притежава другата половина от клуба на Джордж Жилет, след като той не успя да си плати заемите към тях.

"Mill Financial" искаха да поемат пълен контрол върху 18-кратните шампиони на Англия и след това да преговарят с "New England Sports Ventures". Те освен това смятаха да платят дълговете към "Роял Банк ъф Скотланд" от 237 милиона паунда до крайния срок, който е днес. От "Mill Financial" помолиха Висшата лига да назначи задължителната проверка за всеки евентуален нов собственик на елитен английски тим, но от лигата отказаха да сторят това. Висшата лига обяви, че "ще следва посока, която е поел борда на Ливърпул", тоест продажбата на тима на групата NESV, която мина задължителния тест по-рано тази седмица.

Адвокатите на мърсисайдци Слоутър и Мей ще присъстват днес на още едно изслушване във Върховния съд, което трябва да финализира продажбата на тима от Хикс и Джилет на Джон Хенри и неговата компания "New England Sports Ventures". Хикс и Джилет пък ще загубят около 140 милиона паунда, ако клубът бъде продаден днес за 300 милиона паунда. Новият собственик трябва моментално да плати да плати дълговете към "Роял Банк ъф Скотланд" до крайния срок, който е до края на днешния работен ден. Ако от Ливърпул днес не се разплатят със своя основен кредитор, то отборът ще изпадне в администрация - британският вариант на банкрут. Евентуално изпадане в администрация означава, че Ливърпул, който и без това не започна добре сезона, ще се раздели с 9 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ceco26
15.10.2010 17:00

ПИСНА МИ!!! *angry* Толкоз статии и накрая нищо не се разбира кое как е. Продаден, после не бил, после в администрация, дългове... Еб* му ма*ката. Тия от ВЛ ще са егати мръсниците да прецакат най-добрият анлийски клуб, ако изпадне в администрация. *erm* Надявам се утре най-после да прочета статия, в която пише, че Ливърпул е продаден успешно и вече остава само да видим резултатите от новите собственици.

NiKe_FrEaK
15.10.2010 16:32

аре плащайте тия дългове , за да не си бъркам в джоба аз да идвам да ги плащам *joking*