БФС и МВР спират сръбските хулигани на Калотина

11:33
БФС и МВР спират сръбските хулигани на Калотина
БФС вече е влязъл в контакт с МВР за организирането на контролния футболен мач със Сърбия на 17 ноември. Българската полиция ще вземе координирани мерки със сръбските полицаи всички хулигани да бъдат спрени още на границата, информира "24 часа".

Контролата е почти потвърдена, тъй като за толкова кратко време не може да се намери друг що-годе класен съперник. Новият селекционер Лотар Матеус много държал повече да не се играе с отбори като Саудитска Арабия.

Сегашните сръбски запалянковци са най-опасните в Европа. Те удавиха в хаос евроквалификацията с Италия в Генуа и съдията прекрати срещата още в 8-ата минута.

Според специалисти от българското МВР главната вина за безредиците там има италианската полиция. Тя е допуснала на стадиона да бъде внесен цял боен арсенал. Въпреки предупрежденията, че се очаква нещо сериозно, органите на реда са подценили ситуацията. Освен това, за да не пострада градът, агитката на гостите едва ли не е била набутана насила на стадиона.

Мачът на България със Сърбия е под въпрос. Трябва да се да изчака решението на УЕФА за наказание на Сърбия, което ще бъде взето в края на октомври.

БФС ще държи отговорен германският гигант SportFive за всевъзможните издънки в организацията на мача със Саудитска Арабия в Истанбул. Немците твърдели, че арабите са поели всичко около престоя и тренировките на нашите. Съперникът ни обаче отрекъл. Страна по договора е германската компания.

Лотар Матеус си е в Мюнхен, но със специална папка. В нея са програмите на всеки български футболист, който играе в чужбина, както и листче с номера на мобилния му телефон. Така треньорът ще снове и ще гледа мачове.

Матеус ще се върне в София след около седмица и ще гледа и мачове от "А" група. Той много държал да продължи с подмладяването на състава. Щял да вика по 30 души наза всеки лагер на отбора.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари