Любо Пенев: Летвата в Литекс е вдигната много високо

14:56
Любо Пенев: Летвата в Литекс е вдигната много високо
Треньорът на Литекс Любослав Пенев даде традиционния седмичен брифинг преди гостуването на Сливен.

- Г-н Пенев, готов ли е отбора за мача в събота?

- Абсолютно. Тренирахме нормално през паузата и с нетърпение очакваме да се поднови първенството. Периодът, в който нямаше мачове, се отрази добре на футболистите. Момчетата тренират изключително мобилизирано и се отнасят професионално към задълженията си. С две думи – нещата са наред.

- Имате ли кадрови проблеми?


- Към момента не можем да разполагаме единствено с Урош Голубович и Страхил Попов, докато всички останали са на линия.

- Какво е състоянието на националите Николай Бодуров и Петър Занев?

- Добре са. Тренират с отбора. Нямаме никакви проблеми с тях.

- Ясно е, че отивате за победа в Сливен, но имате ли едно на ум след хикса им с Левски?


- Винаги имам едно наум. Уважавам всички съперници. Нормално е всеки да се опитва да печели победи и да събира точки. Гледах мача Сливен – Левски и смятам, че сме подготвени добре за предстоящата среща.

- Освободихте дошлия на проби французин Диане, но се появиха слухове, че искате да вземете испанец?


- За да вземем чужденец, трябва да е поне с класа над наличните в момента играчи. Летвата в Литекс е вдигната много високо. Прилагам еднакъв критерий към всички, независимо откъде са – Франция, Бразилия, Румъния или България. Който заслужава, той ще играе. Една добра визитка от добър клуб в Англия не е достатъчна, за да бъде привлечен някой в Литекс. Диане имаше една седмица да покаже възможностите си. Що се отнася до привличането на испанеца – това не е информация, излязла от мен или клуба. Затова не искам да коментирам подобни слухове.

- Времето се влошава. Притеснява ли ви състоянието на терените?


- По принцип тежкия терен донякъде ще изравни силите на нашия отбор и противника. Но само донякъде. Моите играчи трябва да са подготвени за лошото време.

- Приятелството ви с Йордан Лечков и фактът, че Сливен се води от бившите треньори на Литекс Драголюб Симонович и Георги Дерменджиев прокрадна в простраството, че ще вземете лесна победа?

- Добрите отношения и приятелството са до началото на мача. После предстои сериозен сблъсък. Аз като треньор на Литекс ще гоня с пълни сили победата. После можем да изпием по чаша вино. Слуховете за лесен мач влизат през едното и излизат през другото ми ухо. Не вярвам, че ще ни е лесно в Сливен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация