Платини: Шокиран съм от това, което стана в Генуа

11:05
Платини: Шокиран съм от това, което стана в Генуа
Президентът на УЕФА Мишел Платини призна, че е "шокиран" от грозните сцени със сръбските фенове, които се случиха в евроквалификацията между Сърбия и Италия в Генуа, като в крайна сметка, заради тях мачът между двата тима беше прекратен.

Италия получи официално извинение от сръбския посланик, докато УЕФА провежда разследване, за да се установи какъв е проблемът със запалянковците, докато селекционерът на Италия Чезаре Прандели обяви опасенията си, че проблемът тепърва ще се разраства.

"След като се върнах от Холандия бях шокиран от сцените, които видях на мача Италия- Сърбия. Имам твърде много лоши спомени с насилие във футбола. Чакам резултатите от разследването, както и решенията на дисциплинарното ръководство и напомням на всички в УЕФА да нямат никаква толерантност към насилието по стадионите. Съдействието между различните власти е ключът към разрешаване на този проблем и аз предлагам помощ от най-високо ниво в страните, където съществуват условия за подобни ексцесии", коментира Платини.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация