ФАЦ: Матеус е новият талисман на България

14:17
ФАЦ: Матеус е новият талисман на България
"Не знам какво ще прави в България. Най-много да се ожени още веднъж" - с тези думи Бойко Борисов посрещна новия треньор на българските национали. Сега обаче Лотар Матеус доказа, че може - пише днес германският ФАЦ.

Едно от качествата, които германците подценяват у Лотар Матеус е способността му да се приспособява към темперамента на страната, в която работи. Сега той отново е изправен пред нови предизвикателства, в държава, чийто президент го посрещна с думите:

"Не знам какво ще прави Матеус тук, най-много да вземе да се ожени още веднъж".

Разбира се, журналистът на "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" греши, защото не президентът, а премиерът Борисов изрече тези думи, след като назначението на Матеус начело на българския национален отбор по футбол бе обявено официално.

Но за едва-две седмици Лотар постигна повече, отколкото очакваше правителственият ръководител в София. А именно: крайно необходима победа с 1:0 над Уелс и то като гост. И това бе достатъчно рекордьорът по изиграни мачове с Германия да се превърне за една нощ в новия любимец на България.

ФАЦ цитира няколко български медии: "7 дни спорт", "24 часа" и "Днес", които след мача в Кардиф излизат с възгласи от рода на

"Най-големият ни герой тази вечер бе треньорът ни" или "Ново самочувствие под германско командване", с което се били сдобили българските футболисти.

Самият Матеус реагира доста по-спокойно на победата, отчитайки лошата игра през първото полувреме и потенциала, който е проличал през второто, когато падна и победният гол на Ивелин Попов. Треньорът е достатъчно умен, за да не се зарази от еуфорията в българското общество.

Отборът едва ли ще успее да спечели групата си срещу основните претенденти Англия и Черна гора, особено след двете загуби. Основната цел пред Матеус е достигане до второто място, което дава право на бараж с отбор от друга група. Макар да заяви, че иска да направи невъзможното възможно, Матеус се провали в едно още в самото начало: той не успя да върне Димитър Бербатов в националния отбор. Веднага след това обаче си пролича, че и без него националите могат да се справят съвсем прилично. А Лотар Матеус вече има статута на талисман. А с времето може да промени мнението дори на премиера Борисов. Кой знае...

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

altona
11.10.2010 18:23

Пълни кавали са немските журналисти!