Матеус: Очаквам с нетърпение да се сблъскам с Хитцфелд

10:39
Матеус: Очаквам с нетърпение да се сблъскам с Хитцфелд
Лотар Матеус почна начело на България с атрактивна победа 1:0 над Уелс. Голямото му изпитание обаче е през март, коментира швейцарската телевизия. Тогава е мачът България - Швейцария в София, следващият в програмата на нашите от кампанията за Евро 2012. Лотар, който все още е ученик в треньорския бранш, ще се изправи срещу учителя си от Байерн Отмар Хицфелд.

Швейцарската телевизия беше пратила екип в Уелс, който засне триумфа на България с Матеус. След мача германецът беше разпитван надълго и нашироко за двубоя след малко повече от пет месеца на "Васил Левски". Матеус почна по-отдалеч. Първо заяви, че ще накастри здраво отбора по пътя към хотела. После започна да си изрежда неволите:

- Ще трябва да работя здраво и да опозная българския футбол - призна той. - Бяхме на дъното, затова се радвам, че спечелихме този мач. Сега ни предстоят три контроли преди директния сблъсък срещу Отмар Хицфелд и Швейцария. Естествено, че ще се радвам искрено, ако бием и тях. Но дотогава има много време. Искам да дам на играчите възможността да се подготвят добре в клубовете си и в националния отбор в следващите седмици и месеци. Нека да ме опознаят и да станат още по-силни.

Разбира се, следващият въпрос беше за мача Черна гора - Швейцария (1:0). Очевидно вече няма слаби отбори, така ли е, хер Матеус, запита репортерът.

- Разликата между клубовете, а и между националните отбори става все по-малка - каза германецът. - Имаше изненади и в европейските, и в световните квалификации. Погледнете и самите първенства, в тях водещите отбори вече по-често губят от тези от долната половина на класирането. Затова трябва да вземаш всеки мач насериозно, да играеш 100%. Налага се да се концентрираш напълно, да показваш страст.

Тук Матеус добави, че трябва и малко късмет. "Като нашия през първото полувреме срещу Уелс", призна той. Според него, ако е влязъл поне един гол във вратата на Михайлов преди почивката, нещата са щели да се развият много лошо за България.

Пак го върнаха на Черна гора, която според швейцарците се явява страшилището на групата с 9 точки на първо място. " България има само три, яд ли ви е, че Швейцария загуби", попита репортерът. Матеус призна, че се е надявал швейцарците да бият.

- На мен и на швейцарците щеше да ни се хареса друг резултат - каза той. - Но футболът не е концерт по желание. Ние трябва да гледаме нашите резултати, не другите. Можем да се радваме, ако другите печелят, но нямаме право да разчитаме на това. Както казах, трябва да си печелим мачовете. Надявам се да продължим с победите и да направим от невъзможното възможно.

А възможно ли е ученикът Матеус да бие учителя си Хицфелд в София, завърши риторично коментарът на швейцарската телевизия. Без съмнение на 26 март 2011 г. на "Васил Левски" ще бъде много интересно.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

cska_npacema
11.10.2010 12:57

Разбира се, следващият въпрос беше за мача Черна гора - Швейцария (0:1). Очевидно вече няма слаби отбори, така ли е, хер Матеус, запита репортерът.----Я погледнете още веднъж дали мачът е завършил с този резултат *angry*