Стенли скоро бие Боби по брой мачове в националния

11:41
Стенли скоро бие Боби по брой мачове в националния
Pъководството на БФС се опитва да уреди гостуване на реномиран европейски отбор на 17 ноември в София за следващата контрола през февруари.

Това са дати, определени от ФИФА за мачове на националните отбори. България има немалко оферти от отбори като Гана и ОАЕ, но те са за гостуване. Желанието на шефовете и особено на президента Боби Михайлов е контролата да е в София, като за това има две основни причини.

Първата е, че следващата ни европейска квалификация е на стадион "Васил Левски" през март догодина. Старши треньорът Лотар Матеус има желание поне веднъж преди това да отработи домакински мач срещу силен противник.

Втората причина е капитанът на българския национален отбор. Победата над Уелс с 1:0 онази вечер бе 98-ят мач на Стилиян Петров с националната фланелка. Халфът на Астън Вила бе освободен от Матеус за приятелската среща със Саудитска Арабия в Истанбул във вторник заедно с Мартин Петров. Следователно проверката на култовата за всеки българин дата 17 ноември ще е 99-ят му двубой. Това прави Стилиян втори след Боби Михайлов по участия в националния отбор. Вратарят на 4-ите в света има 102, което означава, че скоро ще бъде изместен от първото място във вечната ранглиста.

"Не ми е мъчно, дори се радвам. Стилиян е нашият капитан, никой повече от него не заслужава да направи 100 мача и дори да подобри моето постижение", каза вчера Михайлов.

Той допълни, че БФС е в преговори с няколко отбора, но имаме съгласието на Сърбия и Беларус. За мач през пролетта вариант е Австрия.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация