Жоазиньо: Парите не носят щастие

08:00
Жоазиньо: Парите не носят щастие
Бразилският атакуващ полузащитник Жоазиньо е един от най-силните играчи на Левски през този сезон. Вкарва голове, подава за голове, повечето опасни атаки минават през него. Жоазиньо отговори на въпроси на феновете, зададени чрез официалния сайт на "сините".

- Какво бихте избрали - да останете в Левски и да участвате всяка година в евротурнирите, или да отидете в клуб от по-силно първенство, където няма да играете в Европа, но пък ще взимате повече пари?


- Ще отговоря така - имам договор с Левски за още две години и искам да дам всичко от себе си за този отбор, защото и той ми даде много. Ако клубът прецени, че е дошъл моментът, в който трябва да бъда продаден, бих искал да отида в отбор, който да е добър и да се бори за високи цели и отличия. Относно парите мога да кажа, че те не дават щастие и не са единственото, което е важно за мен.

- Наслаждавате ли се на престоя си в Левски и какво бихте казали за още един договор от четири години?


- Наистина съм щастлив в Левски. Получавам нужното уважение и респект от всички, развивам се по правилния начин. За един такъв нов договор не всичко зависи от мен. Ако дойде такова предложение от спортния директор, защо не?

- Бихте ли приели да играете за националния тим на България, в случай че бъдете повикан?


- За мен най-важното за момента е да играя за Левски. Нямам български паспорт. Но пък би било интересно предложение и чест за мен да играя за друга държава, в случая България.

- Какво очаквате да постигне Левски в Лига Европа?

- Ако продължаваме да работим здраво и усърдно и да показваме същата концентрация, както срещу Гент, защо да не продължим напред? Ние сме длъжни да работим и го искаме, за да се получи.

- Защо Левски не успя да победи Сливен?

- До 20-а минута не стояхме добре, но след това наложихме нашия стил на игра. Успяхме да покажем, че сме по-добрият отбор. Вкарахме и гол. За съжаление и аз изпуснах чисто положение, моите съотборници също пропуснаха няколко шанса, за да си направим мача лесен. След това за жалост получихме нелепо попадение в нашата врата и логично домакините се върнаха в защита. Това ни затрудни да вкараме втори гол.

- Какво очаквате от мача с Пирин?

- Срещу Пирин имаме всички шансове да постигнем победа. Те са интересен отбор, който винаги е играл срещу Левски на предела на възможностите си. От нас се иска да играем концентрирано, както в повечето мачове от този сезон, за да можем да спечелим.

- Защо Левски загуби с толкова голям резултат в Лисабон?

- Определено мога да кажа, че има разлика в класите на Спортинг и Левски - като футболисти, като отбор, клуб и организация. Наистина Спортинг е един много добър отбор. В същото време не можем да се оправдаваме само с тези факти, не се представихме по начина, по който играхме срещу Гент. Съвсем нормално е да има доста критики към нас и ние самите да сме критични към нашите изяви. От друга страна, мога да кажа, че може би бе нормално да загубим в Лисабон. Тежкото в случая е големият резултат. Не мисля, че това 5:0 е реалното изражение на разликата в класите.

- В Спортинг играят няколко бразилски футболисти. Поздравихте ли се след мача?

- Успях да се видя с Лиедсон, когото познавам лично, както и с неговия мениджър, с който сме приятели.

- Ако можехте да избирате, в кое първенство бихте играли?

- За мен най-силните първенства са английското и испанското. Ако мога да избирам, бих искал да играя в един от тези два шампионата.

- Имате ли някакъв специален ритуал, който спазвате преди мач?

- Единственото, което правя преди мач, е да се помоля малко на Господ, за да помогне както на мен, така и на целия отбор, да имаме късмет и да сме здрави.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация