ФИФА вдигна временно наказанието на Нигерия

07:45
ФИФА вдигна временно наказанието на Нигерия
ФИФА вдигна временно наказанието на Нигерия да не участва в международни мачове два дни преди квалификацията на "суперорлите" за Купата на африканските нации срещу Гвинея.

ФИФА извади западноафриканската страна от международния футбол след последните събития около Нигерийската футболна федерация, включително действията в съда срещу избрани членове на изпълнителния й комитет, за да не могат да превишават функциите и задълженията си. Освен това, генералният секретар на НФФ подаде оставка по инструкциите на Комисията за национални спортове, а спортният министър отказа да даде началото на първенството в страната, без да има изпадащи за миналия сезон. Самата федерация не можеше да работи качествено заради тези намеси.

Изваждането от участие в международни мачове трябваше да остане, докато не бъдат приключени споровете в съда и изпълнителният комитет на федерацията може да работи нормално без намеса. По време на този период, федерацията имаше забрана да бъде представяна в регионални, континентални и международни състезания, включително на клубно ниво, както и приятелски срещи. Ръководното тяло в световния футбол обаче заяви в изявление в петък, че генералният секретар на федерацията е бил върнат на поста си и правителството е спряло с намесите си в нигерийското първенство.

От ФИФА добавиха, че имат гаранции, че делото срещу членове на ръководството на федерацията ще бъде прекратено и поставиха 26 октомври като краен срок това да се случи. Веднага след като това се случи, наказанието ще бъде вдигнато за постоянно.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация