Гил: Няма натиск да продаваме

07:37
Гил: Няма натиск да продаваме
Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Дейвид Гил подчерта, че клубът не е под натиск да продава играчи, въпреки загубите, които регистрира за последния сезон.

В петък "червените" дяволи съобщиха, че са реализирали рекордни печалби от ТВ права и реклами в размер на 100 милиона паунда, но все пак са като цяло са на загуба с 84 милиона паунда, заради опитите да намалят дълговете си. Цифрите повдигат съмнения върху това дали фамилия Глейзър ще остане собственик на клуба, но според Гил това са "добри резултати".

"Не сме клуб, който има нужда да продава. Имаме пари в банката, така че няма никакво напрежение върху нас да продаваме звездите си, независимо дали става дума за Уейн Рууни, играчът Х, Y или Z. Казвам това категорично", сподели изпълнителният директор на "червените дяволи".

"Никой в клуба не искаше Кристиано Роналдо да бъде продаден - той искаше да си тръгне и в резултат на това успяхме да получим рекордна трансферна сума. Философията ни е да привличаме и запазваме най-добрите играчи. Имаме 165 милиона в банката, но може да предпочитаме да имаме 80 милиона и Кристиано Роналдо на терена. Това са много добри резултати за клуба", продължи Гил.

Той коментира и приликите с Ливърпул, които също натрупаха огромни дългове, в резултат на което трябваше да се ограничат на трансферния пазар. "Не мога да говоря за някой друг клуб, но феновете ни трябва да са спокойни, имаме финансова структура за много дълъг период от време и повишаващи се доходи. Контролираме разходите си - заплатите са 46 процента от общата печалба. Според нас ако дойде нов собственик, клубът ще оцелее и ще продължи. Все още имаме пари, които да инвестираме в играчи и да предлагаме добри договори. Доволни сме от бизнес модела си", каза още Гил.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари