Попето подари мечтан старт на Матеус, България се върна в играта

23:27
Попето подари мечтан старт на Матеус, България се върна в играта
България победи Уелс с 1:0 като гост в мач от Група "G" на квалификациите за Евро 2012.

Голът на успеха вкара Ивелин Попов през второто полувреме.

В началото на срещата играта бе разпокъсана, а опасните атаки липсваха. В 7-а минута Георги Пеев опита шут от границата на наказателното поле, но стражът на домакините улови. Секунди по-късно Уелс пропусна да излезе напред в резултата. Гънтър бе оставен сам срещу Ники Михалов отдясно и би покрай страничната греда. В 10-а Уилямс сгреши при изнасянето на топката, Ивелин Попов овладя и подаде на Мартин Петров отляво. Крилото на Болтън стреля силно, но Хенеси изби. Последваха минути, в които на терена не се случваше почти нищо интересно. Домакините имаха лек териториален превес, а футболистите на Лотър Матеус търсеха възможности за контри. В 24-а Попов центрира добре отдясно, но Димитър Макриев не успя да овладее. Гарет Бейл по левия фланг бе най-голямата заплаха за вратата ни. Бодуров и Георги Пеев обаче добре го затваряха и не му даваха много шансове за опасни центрирания. В 29-а минута Ивелин Попов имаше добра позиция за опасен шут, но топката му бе избита в последния момент. В 35-а Валентин Илиев получи неприятна контузия след борба за висока топка и бе принудително заменен от Павел Виданов. Малко след това Мартин Петров бе оставен сам отляво и шутира, но за съжаление силно и високо над вратата. Стилиян Петров и Благой Георгиев не се представиха на ниво и почти не играеха топката. Оттам и куцаше организацията в играта ни. В 45-а минута Морисън стреля с глава след хубаво центриране отляво, но Михайлов отрази.

Второто полувреме започна чудесно за България. Мартин Петров получи топката на добра позиция, но защитник на Уелс се хвърли в краката му и предотврати опасността. В 48-а Ивелин Попов овладя хубаво центриране на Благо Георгиев и с помощта на страничната греда прати топката във вратата на Хенеси. В 51-а стражът на домакините извади чудесен шут на Стилиян Петров. След попадението Уелс натисна и в 56-а Морисън бе изведен сам срещу Михайлов, но българският вратар отрази удара му. България постепенно изнесе играта в по-предни позиции и в 67-а минута реферът свири фаул пред наказателното поле на домакините за нарушения срещу Макриев. Благой Георгиев застана зад топката и стреля много прецизно. Хенеси обаче показа класа и изби. Тимът ни играеше доста разумно и рядко допускаше съперника близко до Михайлов. В 81-а Рангелов се забави и опропасти голова атака. Уелс се вдигна на финален щурм и в 89-а минута извадихме късмет, след като Кану с глава отблизо не уцели рамката на вратата. Секунди след това при хубава контра Чавдар Янков излезе на добра позиция отдясно и вместо да подаде на останалия сам Мартин Петров, реши да стреля, но шутът му бе избит. В продължението нашите организираха три чудесни атаки, които обаче не успяха да завършат. В 95-а минута Гънтър бе изгонен за фаул срещу откъсващия се сам срещу Хенеси Рангелов.

Ето и стартовите състави на двата тима:

Уелс: Хенеси, Гънтър, Дани Колинс, Уилямс, Джеймс Колинс, Рикетс, Едуартс, Вон, Морисън, Ледли, Бейл

България: Михайлов, Занев, Илиев, Иванов, Бодуров, Стилиян Петров, Георгиев, Пеев, Мартин Петров, Попов, Макриев

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Kalinho
09.10.2010 14:46

ANTWERPMIRACLES наистина си ми любимец вече *smile* Гениален коментар винаги знаеш как да развеселиш човек знаеш ли кое е основното правило на ФИФА? пълна забрана на държавата да се намесва в управлението на футбола. За това примерно извадиха Нигерия. Ако вземат, та някой ти прочете умния и гениален коментар може и нас да зивадят *lol*

ANTWERPMIRACLES
09.10.2010 13:13

Премиерът на Република България може и да не постигна съществен напредък в икономиката и социалната сфера , но за сметка на това , намесата му във футболните дела на страната даде очевиден положителен резултат. ... Гневната реплика : "Тези двамата - да не ги виждам повече на скамейката ! " - отправена от премиера към Б.Михайлов след края на злополучния мач срещу Черна гора в София , доведе до бързи промени в спортно-техническото ръководство на отбора . Резултатите от тези промени не закъсняха и снощи имахме удоволствието да се уверим в това . ... А , ако тези промени стигнат и по-далеч ( така , както поиска самият Борисов ) и засегнат не само спортно-техническото , но и административното ръководство на футболния съюз , няма никакво съмнение , че процесите в българския футбол ще тръгнат в положителна посока . Дано тези промени не се случат твърде късно .

Barca_fen112
09.10.2010 12:19

Е най - накрая малко радост и за нас, че се бях отчаял тотално вече ! Дано все така продължаваме и с по - добра игра особенно отзад и да направим нещо ! *beer*

BoBi_Levskara
09.10.2010 11:15

Те сега ги почнахме *party* .Никой няма да ни спре *angry*

Kalinho
09.10.2010 10:27

gylybnik абе кое е късмета? Ако не бяхме били за Уелс щеше да е късмет. qwerty33 виж някое интервю с някой от Попето или Манолев, навсякъде казват, че точно Мъри им е помогнал най - много. А Тунчев е трайно контузен от години и мисля, че скоро няма и да се оправи. Преди първата контузия беше наистина най - добрия ни защитник, ама едва ли пак ще си върне онова ниво. ANTWERPMIRACLES пълен аниматор си. Ръсиш бисер след бисер, пък после допуснал съм правописни грешки, да допускам, ама не приказвам глупости като тебе. Не каза кой е единия играч от Литекс който е играл, или май са биле двама, което ме навежда на мисълта, че даже не си гледал мача. Защо сега не пробваш пак да кажеш колко слаб отбор са Черна гора, като биха отбор на който всички знаем кой е тренъор.

afrolu
09.10.2010 08:40

Бравоз момчета,изненадахте цяла България!Остава да докажете,че не е било чист късмет тази победа.Успех!

skubidu3
09.10.2010 04:53

Ако играехме така срещу Англия, нямаше да ни набутат 4 парцала във вратата. Ние сме слаб отбор, защото имаме слаби кадри. Единственото на което може да се заложи е защитата и контрите и по нататъшното сработване. Ако някой мисли, че с тактиката на Мъри, щяхме да направим нещо, дълбоко се лъже. Браво на Матеус, че взема трите точки. Това е важното във футбола!!!!!!!

qwerty33
09.10.2010 02:55

Много хубаво е, че върна Вальо Илиев за сметка на Илиян Стоянов. Ако някой може да каже какво става с Тунчев, защотото според мен за последните години най-добрата ни двойка централни защитници е Тунчев-Илиев. Иначе макар, че съм цесекар, смятам, че Иван Иванов и Виданов още не са за националния.

qwerty33
09.10.2010 02:51

При Мъри играхме безидейно и без дух. Пък и Попов и Манолев са национали още преди Мъри, тъй че освен Бодуров, Мъри не е наложил никой. При Матеус имаше много промени и отбора се бори за победата, най-вече защото имахме нов треньор, но и Уелс имаха нов треньор. Тепърва Матеус ще се доказа и докато бием трябва да го подкрепяме, колкото и да става за треньор, важното е при него да няма деление, на червени, сини и т.н.

ANTWERPMIRACLES
09.10.2010 02:13

Калинко , Проблемът не е в това , че изритаха хасковската "любеница" , а в това , че го направиха твърде късно . ... Съществува много сериозна вероятност , победата от тази вечер да се окаже "пирова" именно поради причина на закъснелите промени . Още повече , че развитието на двубоя в Подгорица не е в наша полза . При такава ситуация , загубата в София натежава още повече . Пред Матеус възниква задачата да постигне на чужд терен това , което Стоилов не съумя на домашна сцена. ...... Дано усилията му не останат напразни и успехите му не бъдат краткотрайни , така както моите усилия да те науча да изписваш думата "обяснявам" имаха съвсем краткотраен успех . Виждам , че днес отново си се върнал към порочните практики . .. *cigarette* Запомни как се пише "обяснявам" , защото аз "обяснявам" само веднъж . Следващия път вече ще "наказвам" *evil*

Kalinho
09.10.2010 01:49

Абе пич не спираш да ме изумяваш с тъпи коментари *smile* Първо Черна Гора може да бие всеки от групата без Англия и го доказва Какво е виновен Мъри ? Още преди мача обстановката и атмосферата около отбора беше прекалено нагнетена от някой фенчета. Беше въпрос на време да го изгонят, не защото е толкова слаб тренъор а просто зада се угоди на някой хора и да се даде малко спокойствие. Много май не оценяват факта, че той наложи играчи като Попето и Манолев,даде шанс и на Бодуров в Литекс. хора който са бъдеще на отбора. A кой от двамата Бодуров или Занев броиш за играч, и кой не, че казваш по един?

ANTWERPMIRACLES
09.10.2010 01:32

Добра победа , но за съжаление , преобърнатата каруца от хасковския бостанджия трудно ще бъде вкарана отново в пътя. Глупавата загуба в София ще тежи до последно и е напълно възможно да се окаже решаваща и да обезсмисли постигнатото от хер Лотар ... За първи път след мача с Италия , защитата ни се справи отлично . Задоволителна средна линия , но в атакуващ план все още не е това , което трябва да бъде. Липсва класа . Само Мартин , Стилян и Попов не са достатъчни за нещо по-значимо. Дебютантите се справиха отлично . Определено превъзхождат предишните титуляри на тези постове. Само двама представители на вътрешния шампионат (по един от ЦСКА и "Литекс" ) е твърде малко .

Kalinho
09.10.2010 01:07

Браво *smile* Важна е победата Искам сега да видя и всички ония келеши които обесняваха как Никиту не ставал, ми ако не става той кой да варди? Да видя всички ония които плюеха Попето Всички ония разбирачи който обесняваха Черна Гора колко са слаби, държавата според някой на 3 години би Швейцария Къде сте сега смешници, плюйте сега Националите го доказаха Не са толкова слаби просто им трябва малко време и най - важното подкрепа, ако ще и от Люксембург да падат. Не може примерно на мача с Черна Гора още на загрявката да освиркват Никиту и половината стадион да скандира оставка. Така ако ще Пеле Марадона и Меси да играят, пак ще се гипсират. Трябва подкрепа и да се даде шанс на младите Това е пътя Честита победа БЪЛГАРИ

Ginekologa
09.10.2010 00:46

TheSlimShady кво ще се радвам бе от 10 мача 1 биха от колко световни,европейски се класирахме бе ламер 1 и то европейско кадето ни разбиваха по 5-0 не ми говори дали съм българин или не съм *thumb_down*

Ginekologa
09.10.2010 00:42

ей копелдак анолдо ти и ония торес кадет ми викате че съм търчин от мен по чист българин няма бе травер няма се класираме никога за 2012 ламер може турците да падат но от кой бе манаф Германя тва не е черна гора *joking*

The_Winner1
09.10.2010 00:35

аз лично съм доволен от мача - победихме , показахме игра , имахме положения , но не вкарахме за по-убедителна победа *smile*

bobby_123
09.10.2010 00:22

грешкааа, копирах коментара на оня палячо по-долу, който грам не разбира от футбол

fackelmann
09.10.2010 00:06

С тези централни нападатели не сме за никъде..... нито Макриев нито Рангелов стават ...по добре някой дори и от нашето първенство ,но такък който играе редовно от колкото тея 2-мата

igotleanxD
09.10.2010 00:04

Аз се радвам,но според мен трябва да падаме колкото се може повече да се види,че трябва да има промени не в трениорското ръководство ами в испълкома ... *wink* *thumb_up*

dimitri4
09.10.2010 00:02

вси4ките плювалници, да си забият по един фи6ек в дивиа .asta luego. *party*

nasko72
08.10.2010 23:58

тоя чернодрешко отде го взеха?голям смешник изгони човека за нищо а на тея бели клавири поне 2 картона спести!срам за фифа!!един от най големите некадърници ритна топката и тя взе че влезе но това ще остане *lol* късмета е до време разбраха го преди няколко дни сините говеда сега и тези кавали дето се водят национален отбор ще го разберат!НАЗДРАВЕ *beer*

Omen
08.10.2010 23:54

браво мом4ета ,с такав резултат и малко по-добра игра и срещу Швеицария и мойе би ще имаме пак някви шансове ,даи боже

Vratarchety
08.10.2010 23:54

От резултата съм доволен Но с тази игра никъде няма да отидем и няма да я бъде ако така продължаваме срещу отбори като Уелс (не че ние сме няква сила) но така да играем на опълчение до края и да пропиляваме възможностите УЖАС!!!Ми утре ще имаме с Швейцария Англия ще имаме по 2-3 възможности на мач и като не ги вкараме какво правим?!?!? *sick*

torres12312
08.10.2010 23:54

Ginekologa ние се радваме ти ревеш щото германците за втори път ви обрязаха *lol*

sluchainik
08.10.2010 23:52

Тур4ин сам и си ги признавам не мее срам Свалям Шапка на мом4етата за днешния ма4 надявам се да прод1лжат в с16тия дух Браво на Попето !! *stop*

MeToDueB
08.10.2010 23:49

аз дори в мача срещу Вердер на Левски 0-3 и след грешките му не бях от критиците му .. не знам просто момчето има качества, има рефлекс. Всеки прибързано бързаше да го отпише от футбола и да го заклеми, а той е толкова млад и има бъдеще, а и след като играе в подобен отбор. Да наистина баща му му е помогнал да отиде в такъв клуб, но в момента дори Б Михайлов да не беше президент на бфс, Ники има място в отбора и трябва да си сляп и не знам колко да си зле .. за да не го вземеш в националния, дори като втори вратар де .. място винаги има за него, има нужния потенциал.

sandokana
08.10.2010 23:48

еее браво бе *thumb_up* *beer* наи сетне и ние да бием

TheSlimShady
08.10.2010 23:48

Ginekologa ти, ако не се радваш за победата на България, то значи ти не си българин. Аз се гордея с националния ни отбор и с гордост нося българския герб на гърдите си.. Друг е въпросът, че ти нямаш и мъничко патриотизъм в сърцето си и не цениш, труда на тези момчета!

cska_npacema
08.10.2010 23:44

MeToDueB, критиците ще чуеш когато Ники получи гол. а това няма да се случи скоро. За всички, които са плюли и продължават да плюят по Николай Михайлов верене страж на нац. отбор, да си боднат нещо в задниците. *thumb_up*

MeToDueB
08.10.2010 23:43

бях сигурен, че мача е под 2,5 гола .. като резултат прогнозирах 1-0 за един от двата отбора или 0-0, не бях много оптимист, че нашия отбор ще е победител

cska_npacema
08.10.2010 23:42

Българи-Юнаци, за съжаление не ми се сбъдна прогнозата от 0:3, но така или иначе смачкахме нафуканите уелсци *beer* Наздраве БЪЛГАРИ *thumb_up*

MeToDueB
08.10.2010 23:37

Общо взето на някакъв късмет мисля, че имаме и ние шанс. Няма аутсайдери в наща група по принцип. ЧЕРНА Гора имат отбор, но нямат опит. Те през тези квалфиикации започнаха да печелят, през миналите нямаха победа. Абе иамме шанс със себераздаване можем да печелим срещи, като тази .. в която не сме нито по-добри, нито много по-слаби .. имаме шанс и с Черна Гора и с Швейцария и с всички .. следващия мач през Март ще бъде много важен, до тогава има време да се вземат поуки за всяка грешка и за всеки грешен ход. Аз днес съм доволен най-вече от борбата и битката, да наистина имаше грешки в защита, но никой не направи комични грешки и никой не пестеше сили, просто грешки се получават и в борбата за позиция, за топка и т.н. БРАВО на момчетата. Макриев ми беше някак безличен, Благо и той ..

MeToDueB
08.10.2010 23:30

Браво. Време беше и да победим. Направихме доста грешки .. 2-3 сериозни спасявания на Михайлов и 2-3 сериозни пропуска на домакините. Първото полувреме бяхме безлични, но през второто и Уелс се отвориха и се получи доста интересно полувреме с шанс и за двата отбора *smile* Хубавото е, че нашите вкараха. Браво на всички момчета. Общо взето няма кой да се отличи, като грешник или като най-добър, защото грешките в защита бяха комплексни .. всеки направи по 1 .. което в крайна сметка не е много добре, защото е по-добре един да прави грешките, а на другия мач да бъде изваден "грешника", но всички правиха грешки. Но все пак имаше битка, имаше и тръпка

Ginekologa
08.10.2010 23:22

TheSlimShady е браво на теб щом за 10 мача 1 се кефиш *wink*

genchooo
08.10.2010 22:59

Ginekologa , гледай си турците щото падат *lol*

Ginekologa
08.10.2010 22:54

оле кво станало от 10 мача бием 1 даже не се знае още *joking* кво се кифите се едно взимате по 1 милион *wink*

MeToDueB
08.10.2010 22:47

искам само да чуя критиците на Ники Михайлов .. винаги съм знаел, че в него има качества и съм ги виждал, дори в мачовете, в които е допускал голове и отбора е падал .. евала му правя, за сега 2 чисти 1000%-ови гола спаси

Madoto_1
08.10.2010 22:47

Може ли някой да ми каже от къде мога да си купя фланелка на националния отбор?Нещо като онлайн магазин или...?Благодаря предварително!

MeToDueB
08.10.2010 22:39

бях си казал преди 2-3 дена, че няма да ги гледам, ама излъгах .. няма как да не следя нац отбор. Вярно имаха грешки в началото и доста брак, но браво на Ивелин *smile*