Откриха новия стадион за лека атлетика и футбол във Варна

16:58
Откриха новия стадион за лека атлетика и футбол във Варна
Във Варна днес бе открит новия стадион "Младост", който е предназначен за лека атлетика и футбол. На тържеството присъстваха кметът на Варна Кирил Йорданов, зам.министърът на спорта Лазар Каменов и президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов.

"Кметът на Варна показа за пореден път, че е човек, който си държи на думата. Стадионът отговаря на всички изисквания на Международната федерация по лека атлетика за провеждане на състезания в този вид спорт", заяви след откриването Карамаринов.

"Единственото, което липсва, е площта за загряване, но предстои в бъдеще и тя да бъде изградена. Сега предстои дооборудването на стадиона със съответните уреди, но това е по-лесната част", допълни той.

Инвестицията в първия етап на новото спортно съоръжение на концесионера "Химимпорт" е 4.5 милиона лева. Футболното игрище на стадиона е с тревна настилка по технологията "пясъчна възглавница", която вече се ползва по всички големи европейски терени. Стадионът разполага с автоматична система за поливане. В бъдеще теренът ще се използва от детско-юношеската школа на Черно море. Атлетическият стадион има 8 коридора с настилка от полиуретан, сектори за овчарски скок, скок на дължина, скок на височина, троен скок, както и за тласкане на гюле и хвърляне на чук и копие. Трибуните побират 1200 места.

"Цялостното завършване на стадиона ще стане до 2,5 г, каза Красимир Ботушаров, представителят на концесионера "Химимпорт". Според него в момента се преработва и оптимизира проектът за "Спортен комплекс Варна", който ще бъде изграден на мястото на бившия стадион "Юрий Гагарин".

"Ще има редуциране на планираното строителство, но то няма да засегне спортните Съоръжения", допълни Ботушаров.

"Инвестицията в комплекса също ще е с по-ниска стойност, като вероятно ще бъде редуцирана с около 30-35 %". Той припомни, че първоначално стойността на целия проект на комплекса е била за 400 милиона лева.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

doktora_10
08.10.2010 19:13

Не се строи там, защото след като го събориха намериха подпочвени води .. колкото и странно да звучи ..

fackelmann
08.10.2010 18:39

е време беше от пет години стои съборен стадион"Варна(Гагарин) пък нищо не се прави по него....