Роналдо: Целта ни е да се върнем в битката за Евро 2012

08:25
Роналдо: Целта ни е да се върнем в битката за Евро 2012
Най-скъпият футболист в света Кристиано Роналдо говори пред португалските медии за новия селекционер Пауло Бенто и за трудната ситуация в квалификациите - само 1 точка след мачовете с Кипър (4:4) и Норвегия (0:1). Естествено, не пропусна и Реал Мадрид.

- Кристиано, какво мислите за думите на Моуриньо, че в националния отбор играчите не трябва да се разхождат за престиж?

- Прав е, всички трябва да гледаме в една и съща посока. Трябва да си вярваме един на друг, както играчите, така и треньорите. Само така можем да успеем. Започва нов етап за националния отбор на Португалия. Целта е да спечелим следващите два мача и да се върнем в битката за Евро 2012.

- Какво щеше да е със селекционер Моуриньо?

- Сега трябва да говорим за Пауло Бенто. Трябва да се концентрираме и да направим най-доброто за него.

- Ще ви дадат ли по-голямо самочувствие головете в края на миналата седмица (за Реал срещу Депортиво)?

- Головете винаги дават самочувствие. Когато отборът печели, ставаш по-уверен. Чувствам се все по-добре и съм готов да помогна на Португалия. Тук съм - и физически, и психически. Искам утре (б.р. довечера) всичко да се нареди и да покажем най-доброто от себе си.

- Промени ли се настроението след смяната на Карлош Кейрош?

- Същото е. Има някои нови играчи, но както винаги, настроението е фантастично. Това не зависи от новия селекционер. Другите ще ви кажат същото, само новите може да отговорят различно.

- Бенто ви беше съотборник в Спортинг Лисабон, а сега ви е селекционер.

- Няма проблеми. Играх с Пауло и научих много от него. Надявам се, че неговият опит ще помогне на Португалия. В последните години той натрупа достатъчно. Всички му вярваме и му желаем късмет.

- Променил ли се за 8 години?

- Не, същият си е. И в поведението, и в отношенията с останалите. Да, постът му е различен, но той си е същият. И това е много хубаво.

- Все още не е съвсем ясно каква схема ще използва. Вие какво предпочитате - традиционното 4-3-3 или 4-4-2?

- Селекционерът няма време за промени. Но за това трябва да попитате него, понеже той знае най-добре коя стратегия ще пасне на играчите.

- Вярвате ли, че ще се класирате?


- Трябва да вярваме, защото сме в тежко положение. Оптимисти сме, искаме мачът с Дания да дойде по-скоро и да бием. Знаем, че ще бъде трудно. В предните квалификации паднахме от тях у дома (2:3), но сега историята ще бъде друга!

- Португалия никога не е участвала на голямо първенство след толкова лош старт в квалификациите (1 точка в 2 мача).

- Нито има едни и същи мачове, нито едни и същи квалификации. Трябва да гледаме реално - нямаме право на повече грешки. Обещавам, че мачовете с Дания и Исландия ще бъдат различни в сравнение с Кипър и Норвегия. Ако победим, ще дишаме по-леко.

- Почти винаги някой голям отбор в квалификациите се дъни.

- Не е лесно. Всички се познават много добре и квалификациите са трудни. Но ние трябва да мислим за настоящето. А то е Дания.

- Накрая един въпрос за Реал Мадрид. Мислите ли, че се приближихте до Барселона?

- Вършим си работата и ставаме все по-добри. Срещу Депортиво (6:1) си пролича, че израстваме. Но не трябва да се притесняваме само от Барселона, в Примера има и други силни отбори. Ето, Валенсия води в класирането. Трябва да мислим само за себе си. Играем добре, растем. Ако искаме да се борим за титлата, трябва да продължаваме така.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация