370 000 евро за подкупи в 2 мача, единият е на ЦСКА

18:13
370 000 евро за подкупи в 2 мача, единият е на ЦСКА
370 000 евро са били похарчени от тото мафията за подкупи в два мача. Единият от тях е с участието на ЦСКА, съобщи швейцарският в. “Тагесшау” вчера.

Във вторник в Бохум започна процесът, който прокуратурата в града предизвика с обвинения за манипулиране на над 200 мача в Европа с цел крупни печалби от залози в букмейкърски къщи. Обвиняеми са четирима души на възраст между 32 и 55 г.

В първия ден бе оповестен списък от 32 срещи, които са сред заподозрените. Сред тях има два международни мача с швейцарско участие.

Единият е двубоят от Лига Европа на 5 ноември 2009 г. “ Базел” - ЦСКА (3:1). Другият е европейската квалификация на “кръстоносците” с Грузия, завършила с победа 1:0 за тях.

Според информацията на “Тагесшау” за тези срещи са пръснати 370 000 евро за подкупване на играчи и съдии. Срещу тях те са съдействали мачовете да завършат с нужните резултати.

Още в началото на декември 2009 г. УЕФА спря правата на ръководилия срещата в Базел украински съдия Олег Ориехов. На 19 март европейската централа му наложи доживотна забрана. ЦСКА отсече, че никога не би се замесил в подобно нещо.

Миналия месец обаче собственикът на “Левски” Тодор Батков обяви, че УЕФА разследва мачове с участие на “червените”. Ръководството на ЦСКА се зарече, че може да съди адвоката за това твърдение.

“Със 100-процентова сигурност обявявам, че нито един играч, треньор или ръководител на “Базел” не е участвал във въпросната схема”, обяви веднага след изнасянето на списъка пресаташето на щвейцарския клуб Йозеф Циндел.

На 32-те срещи, за които било уредено да завършат по сценария на тото мафиотите, те заложили 2 млн. евро. След като всичко минало както трябва, те прибрали чиста печалба от 1,6 млн.

Прокуратурата в Бохум разследва над 250 заподозрени в черно тото. Според предварителна информация залозите са около 12 милиона и са донесли над 7,5 млн. печалба на манипулаторите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Kalinho
07.10.2010 21:55

абе не, че нещо ама сумити, който печелят са много повече в пъти. Във схемата имат участие и водещите букита по света.