ФИФА извади Нигерия от международния футбол

23:14
ФИФА извади Нигерия от международния футбол
ФИФА съобщи, че изважда Нигерия от международния футбол, заради намеса на правителството на страната във футболната федерация.

Това решение следва последните събития около Нигерийската футболна федерация, включително действия в съда срещу избрани членове на изпълнителния й комитет, за да не могат да превишават функциите и задълженията си. Освен това, генералният секретар на НФФ подаде оставка по инструкциите на Комисията за национални спортове, а спортният министър отказа да даде началото на първенството в страната, без да има изпадащи за миналия сезон. Самата федерация пък не може да работи качествено, заради тези намеси.

Изваждането от участие в международни мачове ще остане, докато не бъдат приключени споровете в съда и изпълнителният комитет на федерацията може да работи нормално без намеса. По време на този период, федерацията няма да бъде представяна в никакви регионални, континентални и международни състезания, включително на клубно ниво, както и приятелски срещи. Това значи, че срещата от Купата на африканските нации между Нигерия и Гвинея няма да се състои, освен ако двете страни не постигнат договорка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация