Драма в Сливен, Левски изпусна победата срещу \"воеводите\" след ужасна грешка в защита

17:52
Драма в Сливен, Левски изпусна победата срещу \"воеводите\" след ужасна грешка в защита
Сливен и Левски завършиха наравно 1:1 на стадион "Хаджи Димитър" в среща от деветия кръг на А група.

Още от първия съдийски сигнал левскарите се хвърлиха в атака, но първата стопроцентова възможност за гол бе пред вратата на Митрев в петата минута, когато Ямуков открадна топката на границата на наказателното поле на "сините" и с пас по земя изведе Миранда на добра позиция за стрелба. Митрев тръгна да скъсява ъгъла и усилията на вратаря дадоха резултат, след като нападателят на Сливен стреля над вратата.

В следващите минути "воеводите" играеха по-агресивно и често печелиха борбата за първа топка, което им даваше предимство в центъра на терена и се виждаше, че те имат леко превъзходство над своя опонент.

В 20-а минута възпитаниците на Дуци Симонович получиха право да изпълнят пряк свободен удар от границата на наказателното поле, но ударът Деян Христов на премина над напречната греда.

Три минути по-късно Киров центрира отдясно на главата на непокрития Исмаил Иса, но таранът не отигра добре топката и тя премина доста встрани от целта.

В 29-а минута класата на "сините" си каза думата, когато Тасевски получи топката на границата на наказателното поле, нахлу в пеналта и между трима бранители македонецът отправи удар, който попадна в долния десен ъгъл на Караманов - 0:1.

В 30-а минута домакините имаха претенции на дузпа при едно единоборство между Веско Минев и Ямуков. Реферът даде играта да продължи, като от треньорския щаб на Сливен бяха бесни от неговото решение, а пък Веселин Минев настояваше Ямуков да получи жълт картон за симулация.

Три минути по-късно Деян Христов отправи плътен удар от около двайсет и пет метра в долния десен ъгъл на вратата на Левски, но Митрев плонжира и улови. В 38-а минута Жоазиньо пусна пас по земя за Киров, който пробва прострелно центриране, което трябваше да бъде засечено от Иса в празната врата, но таранът закъсня и опасността за Сливен отмина. Две минути по-късно Тасевски стреля опасно от границата на наказателното поле на Сливен, като топката премина покрай дясната странична греда на Караманов.

В 43-а минута Иса изведе Жоазиньо сам срещу вратаря, бразилецът шутира с левия крак в долния ляв ъгъл, но не улучи целта.

Левски започна силно и второто полувреме, като в първите пет минути домакините не успяваха да излязат от своята половина, като в 49-а минута Жоазиньо получи шанс да отбележи с удар от границата на наказателното поле, но шутът му мина покрай вратата. Две минути по-късно Жо открадна топката от бранителите на "воеводите" и пак пробва със силен шут да вкара гол, като в тази ситуация бразилецът прати топката над вратата.

В 57-а минута Дарко Тасевски опита да изненада Караманов с удар от границата на пеналта, за радост на домакините, топката премина встрани от левия страничен стълб.

В състава на Левски на терена се появи Даниел Младенов, който замени Александър Киров. В 62-а минута при една контраатака на столичани Жоазиньо пусна пас по земя за Младенов, който получи топката на позиция малко вдясно от вратата. Точно преди да опита удар, халфът на "сините" бе затворен от противников бранител, като Дани Младенов си дръпна топката към себе си, след което шутира с левия крак, но топката рикошира в крак на защитник и излезе в аут.

Двайсет минути преди края на терена се появи и топреализаторът на Левски през този сезон Гара Дембеле, който замени Исмаил Иса.

В 71-а минута след едно меле в наказателното поле на Левски и груба грешка на Бензукан, който подари топката на противника, Евгени Игнатов се озова непокрит на границата на малкото наказателно поле на "сините" и с левия крак прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Митрев - 1:1.

В следващите минути гостите усилиха темпото в търсене на победен гол, но "воеводите" смело и компактно се защитаваха, като хората на Дуци Симонович много умело се справяха с опасността Дембеле, който винаги беше пазен от двама души, когато получеше топката.

Все пак в самия край на мача, когато изтичаше даденото от съдията четириминутно продължение, Бензукан получи шанс да стреля с глава от границата на малкото наказателно поле, но вратарят Караманов прояви страхотен рефлекс и изби топката в корнер. Така отборът на Сливен си извоюва точката при домакинството си на Левски.

Сливен:
Караманов, Ф. Филипов, Ковачев, Василев, Я. Иванов, Игнатов, Миндев (к), Ямуков, Миранда, Коконов, Христов

Левски: Митрев, Мюлдер, Милиев, Бензукан, Минев (к), Огнянов, Грийн, Тасевски, Киров, Иса, Жоазиньо

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

donatel0
05.10.2010 11:26

хАХаххАХАХАх лефски е изпуснал СЛивен??? Ей я сменяйте заглавието е!!! Съдията не даде 100% дузпа за Сливен! Сега се видя "звездната" трупа от мърди ... говедата нямат още победа в Сливен няма и да имат!!!

Karlovo
04.10.2010 21:56

Тва Winner е най чорбарския сайт как може второто полувреме на чорбата почва а още не е излезнала статия за тоя мач тц тц

thinker
04.10.2010 20:13

на ФК "Дузпа" в един мач няма да им дадат и се разпищяха до небесата *lol*
А относно комунистическите титли хайде да си припомним как след идването на комунизма говедцата за 5 години имат 4 титли, като в цялата си история преди комунизма за 31 години имат само 3 титли - дори Сталин се обявява за почетен президент на леWCки!

Futbulfen
04.10.2010 20:09

qwerty33,успокоявай се с тия титли (подарявани като бонбонче за сметка на некоя стотинка в магазина).Рано или късно и те ще бъдат заличени тогава ми е интересно за какво ще се хванете?! ОпПп извинявам се..имате успехи в Европа (черно-бели кадри от времето на хан Крум и Кро).Междудругото отново ще сте запомнени в Европа...2 поредни години ще бъдете най-слабото отборче в турнира. Ако "Х"-а на Левски ще ви накара да спите..лека вечер. *beer*

Futbulfen
04.10.2010 20:04

Хаха една грешна стъпка на Левски и прасетата се разгрухтяха..показахте се от мишите дупки,от които не излизахте толкова време.Изкуствения им свински "отбор" тъне в мизерия от където и да го погледнеш,страхотен точков дефицит и шепа прасета присъстващи на мачовете (разбира се,1/2 са от провинцията).ПРасета мълчете и си гледайте цдна..защото ми се струва,че там нещата са малко по-незадоволителни.Прости свине..

qwerty33
04.10.2010 19:56

flipicha На ЦСКА титлите са спечелени благодарение на комунистите, фашистите, демократите и НЛО, докато лефски печелят чесно, особено ако Сираков ипълни 22 дузпи за един сезон или ако 8 години не свирят дузпа срещу лефски на герена. *thumb_up*

Dankow
04.10.2010 19:38

Lahm Munchen не сравнявай Бешикташ със Гент и Порто с Лисабон моля ти се... *thumb_up*

flipicha
04.10.2010 19:26

Кои има наи-много титли в България,аре де обаждаи те се,аре не ви чувам *lol*

Lahm_Munchen
04.10.2010 19:18

Чорбата да не се обажда, а да си гледат помията как не могат да влезнат в топ10. КОЙ Е НОМЕР 1 В БЪЛГАРИЯ? КОЙ ИМА 3 ТОЧКИ В ЕВРОПА И ПОБЕДА? КОЙ ИМА ОТ 2 МАЧА 2 ЗАГУБИ. Чак нагли да се обаждат.

sliva90
04.10.2010 18:43

футбол с марка БЪЛГАРИЯ.После футбола ни тъпче на място е ми как ще се оправи като целта на отборите от село е как да вземат точка от Цска или Левски с ритане и лежане по терена и настава страшна радост с каква цел оставане в групата и живуркане още една година .Помнете че след 2 -3 кръга и от ЦСКА ще пропищат от някой селски мач . Тогава искам да ги чуя *thumb_down*

rokera_henry
04.10.2010 18:34

Че имаше много грубости, имаше... Но в крайна сметка ние сме си виновни, че си вкарахме сами смешния гол и ние сме си виновни, че пропуснахме сумати положения... А съдийството не беше лошо.. можеби няколко спестени картона, но здраве да е..

spurs_92
04.10.2010 18:19

хайде левскари искам да ви чуя, тоя път немаше кой да даде дузпа а? *lol*

flipicha
04.10.2010 18:15

Не съм гледал срещата,но по принциш няма мач на Левски ,в които ако не са победили да не се е заговорило за съдията

Madoto_1
04.10.2010 18:10

The_Winner1 по твойте думи Левски винаги е ощетения отбор..Левски никога не играе по-грубо, с/у Левски никога не се свири дузпа, защото те никога не фаулират противника.Замисли се!9 мача - 5 дузпи и нито една срещу Левски!

Dankow
04.10.2010 18:06

Аплаузи за Евробоеца на България! *thumb_up* *lol*

drummer
04.10.2010 18:04

Ха-ха-ха! Говедата затрупани край ...."сините камъни"...! *erm* *lol*

sandokana
04.10.2010 17:57

ГОЛЕМ ЛЕВСКИ голяма работа е тоя наеш евро боец ,как така не им свириха дуспа направо се чудя *lol*

AiVaRlL
04.10.2010 17:57

The_Winner1 Аз пък го гледах и видях дуспа за Сливен...

The_Winner1
04.10.2010 17:54

Madoto_1 - ти ако го гледаше мача щеше да видиш доста грубости - влизане отзад с бутоните напред , скачане с 2-та крака с бутоните напред колко още ситуации да изброя??? ама честито на Сливен че съдията им подари точката и ги остави в пълен състав да завършат *thumb_up*

Madoto_1
04.10.2010 17:40

Ееехееее... от коментара на The_Winner1 разбирам, че Левски за пореден път е ощетяван от съдията, но като най-великия отбор се справя и изобщо не търси вина в рефера *lol* .Стига сте се оправдавали със съдията бе мамка му...само това ли знаете?Съдията...съдията... съдията...ееее да ви е*а майките...

qwerty33
04.10.2010 17:23

The_Winner1 КОй мач гледаш, че явно е по-интересен от Сливен-Левски *lol*

The_Winner1
04.10.2010 17:11

еее не ще се запала направо - при това ръкопляскане направо трябваше да го изгони ... тоя съдия изпусна мача , дееба и неориентирания тип *thumb_down*

The_Winner1
04.10.2010 17:09

бахти и съдията тъп бе *erm* още колко влизания трябва да има за да направи нещо - трябваше до сега 2 червени картона да има за тея антифутболисти от Сливен *thumb_down* и тея като Черно море немогат да играят и тръгнали да се ритат мама им грозна *angry*

orlio_wins
04.10.2010 16:54

Сливен не ги бива за актьори,учете се от Спас Делев!

qwerty33
04.10.2010 16:37

СПорно съдийство, спорно положение при което май имаше дузпа за Сливен, а Сержиньо Грийн трябва да спре непозволено още 10 атаки на Сливен за да получи жълт картон *thumb_down*