Боримиров: В Европа уважават легендите си, тук няма такова нещо

14:14
Боримиров: В Европа уважават легендите си, тук няма такова нещо
Бившият спортно-технически директор на Левски Даниел Боримиров заяви, че не вярва някой от ръководството на БФС да се меси в работата и селекцията на новия национален треньор Лотар Матеус, като освен това коментира и скандала между него ръководството на Левски преди мача с Берое

"Изключвам някой да се меси на Лотар Матеус в реденето на състава. Най-много някой от ръководството, и то президента или Наско Сираков, да му помогне в началото, като го запознае с качествата и уменията на футболистите. Въпреки това, не мисля, че той не познава нашите футболисти, особено тези от Европа. За мен Лотар е човек, който е постигнал много във футбола като футболист. Надявам се и сега да успее като треньор. Свикнали сме да даваме предварително оценки. Нека да оставим селекционера да поработи. И нека оценките се дават от футболни хора. По повод непрестанните спекулации около личния живот на Лотар мога да кажа само, че в български стил ние сме свикнали да търсим негативното. На Запад се изтъкват положителните качества. Там никой не се интересува от личните истории, а от това дали си върши работата като професионалист. Нека националите се подготвят на спокойствие, а треньорът сам ще прецени от кого има нужда и сам ще избере екипа си. Това е най-нормалното нещо", коментира Даниел Боримиров в актуално студио "Дерби" по повод новия селекционер на България Лотар Матеус.

Бившият спортно-технически директор на Левски се изказа и по повод реакцията на Валери Божинов, след като Лотар Матеус не го повика в националния отбор в евроквалификацията срещу Уелс на 08 октомври.

"Валери трябва да се замисли какво показва и какво дава за отбора, а после да се сърди", заяви Боримиров. Героят от САЩ \'94 коментира и поведението на футболистите в България извън терените, и непрестанните гуляи на родните ни играчи.

"В Мюнхен например не се интересуват от личния ти живот. Бил си на ресторант или дискотека, това няма значение, стига след това да си вършиш работата, както и стига личния ти живот да не злепоставя клуба. Тук обаче манталитета ни е друг. Целите ни минават през кафенета и да се похвалим кой какъв е. Лошото е, че и чужденците бързо се "побългаряват" тук. Разликата е, че когато аз играех в Мюнхен 1860, след тренировка си мислех как да се прибера, за да съм отпочинал за следващия ден, а тук се мисли след тренировка в кое кафене да седнат", каза Боримиров.

Бившият български национал сподели, че според него "конете, които дърпат каруцата на Левски" са Гара Дембеле и Жоазиньо.

Боримиров обаче отказа да коментира скандала между него и ръководството на Левски на срещата на Берое, когато легендата на "сините" не е бил допуснат да гледа двубоя в официалните ложи на стадиона, въпреки че е поискал да си купи абонаментна карта.

"Разликата в Левски я прави Дембеле, също и Жоазиньо - те дърпат каруцата. По повод срещата с Берое, не съм се чувал с никого. Когато играхме с Гент си платих 3 пропуска. За мача с Берое им беше наредено да не ми дадат пропуск. В Европа съществува уважение към легендите на клуба, тук няма уважение", допълни още Дани Боримиров.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация