Йорданов: Ако Спортинг можеше, щеше да забие и десет гола на Левски

13:43
Йорданов: Ако Спортинг можеше, щеше да забие и десет гола на Левски
Бившият футболист на Спортинг Лисабон Ивайло Йорданов коментира, че Левски не е показал истинските си възможности в Лисабон при загубата на "сините" с 5:0 от Спортинг в мач от Лига Европа.

" Левски не показа това, което наистина може в Лисабон. Българите стояха добре в началото на мача, но след първия гол цялата им тактическа схема се разби и се стигна до резултата 5:0. В чужбина уважават противниковия отбор, но никой няма милост, ако можеха Спортинг щяха да вкарат 10 гола. Вярно е, че Спортинг не са добре в шампионата, но независимо от това те са отбор, който винаги подхожда много отговорно към мачовете си и го доказаха с Левски", заяви Йорданов като гост в актуално студио "Дерби".

Бившият български национал коментира още и пазара на чуждестранни футболисти в България, като заяви, че в ретроспекция преди отбори от чужбина са купували качествените български футболисти, а сега български отбори взимат второкласни играчи.

"Проблемът е, че преди Португалия купуваше много добри футболисти от България, а сега ние купуваме футболисти от Португалия, но такива, които там не биха играли и във втора дивизия. Проблемът в българския футбол е много пространен. Държавата трябва да помага на спорта, а не да оставя децата ни да затлъстяват пред Интернет. Ние нямаме развити ДЮШ. Нямаме бази и стадиони. Истината е, че пропуснахме моментът да се съберат средства, за да се развие материалната база за футбола. Това трябваше да стане през 1994 година, когато имаше еуфория около футбола, когато имаше и повече пари", каза още героят от САЩ \'94.

Ивайло Йорданов изказа мнението си и за националния отбор и критиките, които футболистите и ръководството получават, като според него нападките към футболните хора са твърде негативни и това пречи за успехите им.

" Никога не съм бил против критиката, стига тя да е конструктивна. Иначе вреди на футбола като цяло. Трябва ние всички, като българи да застанем зад националния отбор и да го подкрепяме, а не да търсим негативното. Аз съм българин и затова се върнах в България, за да помогна на страната си и на футбола тук. В Португалия обаче все още съм доста известно име и ако ме повикат бих се върнал там", допълни още Йорданов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

donatelo
04.10.2010 21:25

Абсолютно си прав Ивайло,ама няма кой да те чуе!Много добре знаеш как стоят нещата в България,всеки гледа да открадне колкото се може по-вече.И никой не иска да дава рари в дългосрочен план.Това е! *thumb_up*