Шанс за ЦСКА днес да запише първа точка срещу столичен отбор

12:30
Шанс за ЦСКА днес да запише първа точка срещу столичен отбор
Тази есен се оформя като кошмарна за ЦСКА. Слабата игра на отбора вече се приема като нещо обичайно. При положение че тя продължи, няма да е учудващо, ако се стигне до поражение и от Локомотив (Сф). Това ще означава, че ЦСКА няма да запише точка срещу столичен отбор през този полусезон.

Тук е мястото да отбележим, че такова нещо не се е случвало от 1994 година насам. Преди 16 години „червените", бяха размазани от Левски със 7:1, а само десетина дни по-късно отстъпиха и на Славия с 1:3. В 14-ия кръг Локомотив (Сф), който тогава се бореше за титлата с Левски, също удари ЦСКА с 2:0. Така „червените" останаха капо и не хванаха ръка (точки) в столичните дербита.

Въпреки това събитията от 2002 година насам показват, че Локо (Сф) трудно ще победи ЦСКА. Последната победа на „железничарите" е от 31 март 2002 година с 1:0. Точен бе Емил Гъргоров, който 6 месеца по-късно премина на „Армията". Оттогава „червено-черни-те" не печелят в тези дербита, но в последните 4 сезона неизменно стигат поне до реми при домакинствата си срещу 31-кратните шампиони.

Припомняме, че Славия до тази есен в продължение на осем години нямаше дори равенство срещу ЦСКА. „Белите" обаче се възползваха от кризата на „Армията" и прекъснаха кошмарната серия с минималното 1:0 за тях на „Овча купел". Това се случи след мач на „червените" в Европа - срещу Бешикташ.

Преди няколко дни те отново имаха изпитание в Европа, а сега на дневен ред е столично дерби. Днес ще стане ясно дали неприятните съвпадения за ЦСКА ще продължат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация