Пълна статистика преди Сливен - Левски

21:17
Пълна статистика преди Сливен - Левски
Сливен - Левски, "А" група, девети кръг. Най-важното. Съперниците се изправят един срещу друг за 49-и път в А група. Досега сините имат 32 победи, 11 равенства и 5 загуби, при голова разлика 97-31.

В предишното домакинство войводите записаха най-голямата си победа в историята на А група - 6:1 срещу Видима-Раковски.

След завръщането на Сливен в елита, сините още не са вкарали гол на стадион "Хаджи Димитър". Всъщност, в четирите срещи между съперниците в последните две първенства паднаха едва четири гола.

Сливен и Левски обаче притежават двама от тримата нападатели, реализирали хеттрик до момента - Деян Христов и Гара Дембеле.

ФОРМА

Сливен


Сливен е между най-коректните отбори в елита със 117 извършени нарушения (изпреварен е само от Берое, Видима-Раковски и ЦСКА). Сините са направили 125 фаула, а лидер е Академик София - 157.

Отборът на Драголюб Симонович не е вкарал гол в последния четвърт час на мачовете си. Левски пък е допуснал три от седемте си попадения точно в този период.

Сливен е допуснал осем от 11-те си гола през второто полувреме. По-лоши показатели в това отношение имат само Миньор (10 инкасирани гола) и Пирин (9).

Левски

Левски има най-силна атака в елита с 19 реализирани гола (колкото и Локомотив София). Десет от тях са дошли в последния четвърт час на първото и второто полувреме. Сините се разписаха в последните си 16 мача в А група и са отборът с най-дълга подобна серия.

Тимът на Ясен Петров е първи по отправени удари към вратата на съперника - 49 точни, 73 неточни и 2 греди. От всичките тимове в елита само сините и Черно море са преминали кота 100. Сливен е в предпоследен в класацията (само пред Пирин) с 28 точни, 38 неточни и 2 греди.

Сините са първи по изпълнени корнери (54), но все още не са вкарали гол след ъглов удар. Вратарите на Левски обаче са инкасирали две попадения след корнери. Сливен на свой ред има два реализирани гола от 34 ъглови удара.

ФАКТИ ЗА ИГРАЧИТЕ

Сливен


Давид Лазари е единственият футболист на Сливен, вкарал гол след влизането си като резерва.

Мартин Ковачев и Мирослав Миндев не са изпуснали минута от началото на сезона. Освен тях във всички мачове са играли още Деян Христов, Адриано Миранда и Филип Филипов. Деян Христов бе и един от тримата футболисти, участвали със всички срещи през миналото първенство.

Ако играе, Деян Христов ще запише 70-я си мач в А група (37 за Сливен). Той има и 17 гола (15 за Сливен).

Левски

Гара Дембеле е водещият голмайстор на А група през първенството. Той има десет попадения, за които се нуждаеше от общо 24 удара - 14 точни, 9 неточни и една греда.

Срещу Берое Христо Йовов реализира 70-я си гол за Левски във всички турнири и общо 109 в А група. Попадението бе първо за Йовов през сезона, а предишният му гол бе точно срещу Сливен - на 16 май 2010 г. при победата с 2:0 в София.

Единствено Жоазиньо и Даниел Младенов са играли във всеки един мач на сините досега. Бразилецът е втори по асистенции в елита с четири - една по-малко от Дарко Тасевски.

Ако играе, Йордан Милиев ще запише мач №100 в "А" група. Досега той има 66 срещи и 3 гола с екипа на Локо Пд и 33 мача и два гола с Левски.

Съдията

Георги Йорданов (Габрово)


Води 5 мача през този сезон и показа 33 жълти картона и 3 червени (най-много от всички съдии в елита).

Вече бе начело на една среща на Сливен - загубата с 0:1 от Берое преди точно месец.

Това е и единственият мач, който Йорданов е свирил на Сливен. През последните три сезона той е водил пет мача на Левски - четири победи за сините и едно реми.

Баланс от мачовете му през настоящето първенство: три победи за гостите и две равенства.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация