Съдът повдигна нови обвинения срещу футболните рефери

12:07
Съдът повдигна нови обвинения срещу футболните рефери
Ново наказателно производство, за злоупотреба с власт, е повдигнато срещу бившият председател на Съдийската комисия на БФС Борислав Александров. Това съобщи наблюдаващия прокурор по делото Боряна Бецова

Става дума за опити да бъдат принуждавани реферите да свирят по определен начин в мачовете. Никой от съдиите обаче не е признал, че се е подал на провокациите. Има данни за мача Беласица - Спартак Варна, който е трябвало да бъде свирен в полза на петричани. Двубоят между Берое Стара Загора и Спартак Варна, игран на 30 април, е трябвало да бъде свирен така, че да се облагодетелства трети отбор.
Мачът между Рилски спортист и Спартак Варна е трябвало да приключи в полза на самоковлии.

Бившият заместник-председател на ДАМС Иван Леков трябва да се яви днес в 13:30 в Софийска районна прокуратура. Новото обвинение срещу него е, че е въвел международния футболен съдия Антон Генов в заблуждение и чрез него е събирал суми от международните рефери, за посрещане на семинар през 2006 г. на международните гости Пайрето и Поне.

Леков е искал по 1000 лв. на главен международен съдия и 700 лв. от асистент, като специално е посочвал имена на международни съдии, от които да не бъдат събирани. Сред тези имена фигурира това на Димитър Димитров-Каубоя. Леков събрал 7800 лв. за посрещане и подаръци в така наречената "черна каса", а в действителност всички разходи са били поети от БФС.

По стария случай с участието на Леков, за който той беше изведен с белезници по-рано т.г. от сградата на ДАМС, се чакат материали от УЕФА и евентуално обвинението може да бъде преквалифицирано.

Не са събрани данни, които да предполагат повдигането на обвинения срещу Борислав Михайлов или други футболни деятели.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация