Краси Балъков учи на футбол SOS децата

12:32
Краси Балъков учи на футбол SOS децата
Футболната легенда Красимир Балъков е първият посланик на добра воля за SOS селищата в България.

Вече 12 години той помага с пари и добри жестове, за да израснат SOS децата силни и успешни. Бала често е пристигал в Трявна и Дрен, за да празнува заедно със своите любимци Коледа и Великден. Сърцатият майстор на кръглата топка неведнъж е дарявал големи суми за SOS каузата.

През 2002 г. с негово съдействие в банковата сметка на организацията постъпват 18 000 евро, събрани от турнир на малки вратички в закритата спортна зала в Зинделфинген, град, който се намира в съседство до Щутгарт. Сумата се влага в изграждането на център за психо-педагогически консулт, компютърно обучение и приложни изкуства в SOS детското селище в Трявна.

През 2006 г. Краси Балъков става патрон на благотворителната кампания "Някой те обича", която успява да набере 60 000 лева. Другите посланици на добра воля са лекоатлетката Ивет Лалова и актрисите Силвия Лулчева и Елена Петрова. От Ротари клуб също редовно дават финансово рамо на SOS селищата, изтъква д-р Коларов, който е ротарианец към клуб "София-Средец".

Идеята за SOS деца и SOS майки се родила в главата на Херман Гмайнер през 1949 г., припомни общественикът. Сърцатият австриец решил, че трябва да събере самотни жени и осиротелите деца след края на Втората световна война. За целта трябвало да се построят SOS къщи. На Гмайнер дошла гениалната идея да набира постоянни дарения от средната класа, разказва д-р Коларов. Той изтъква, че в момента Kinderdorf International има представителства в 132 страни и над 6 млн. индивидуални и колективни дарители.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kocck0
03.10.2010 12:40

най-великия, като човек и като футболист *thumb_up*