Литекс постигна лесна победа като домакин на Черно море

22:47
Литекс постигна лесна победа като домакин на Черно море
Литекс победи Черно море с 3:1 като домакин в среща от деветия кръг на А група.

След като в първия половин час ловчанлии упражниха обичайния домакински натиск, те най-накрая успяха да открият резултата в 33-а минута. Христо Янев изпълни пряк свободен удар от границата на наказателното поле и прати топката в долния ляв ъгъл на Пиргов за 1:0.

Шест минути по-късно се случи неочакваното - Черно море стигна до равенството. Новоизлюпеният национал Даниел Димов шутира от около 27-28 метра по диагонал и изпрати топката в долния десен ъгъл на Виничиус. В тази ситуация трябва да се отбележи, че стражът на "оранжевите" не се намеси никак добре, тъй като ударът на Димов беше не особено силен и не изглеждаше труден за спасяване.

През второто полувреме отново Литекс диктуваше темпото и притискаше своя съперник в неговата половина. В 64-а минута Христо Янев центрира от фаул на първа греда, топката бе отклонена към непокрития Бодуров, който шутира с десния крак, топката рикошира в крака на Тиаго и влезе в мрежата - 2:1 за ловчанлии.

В самия край на мача Александър Александров от Черно море игра с ръка в своето наказателно поле, реферът Ахмед Ахмед отсъди дузпа. Брату застана зад топката, стреля в горния ляв ъгъл, но Пиргов по брилянтен начин спаси. За това си действие вратарят получи жълт картон и наказателният удар трябваше да се пребие. Реферът Ахмед твърдеше, че стражът е излязъл много пред голлинията си, преди Брату да изпълни удара. При повторното изпълнение румънецът шутира в долния десен ъгъл, оформяйки крайното 3:1. Така поне за 24 часа Литекс ще бъде на второ място в А група.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари