Седем от седем за Майнц в Бундеслигата след успех в дербито срещу Хофе

18:23
Седем от седем за Майнц в Бундеслигата след успех в дербито срещу Хофе
Майнц 05 продължава да удивлява със своето представяне в Бундеслигата, записвайки седмата си поредна победа от началото на сезона и продължавайки да бъде лидер във временното класиране със стопроцентов актив от точки. Този следобед възпитаниците на Томас Тухел надвиха Хофенхайм с 4:2 като домакини.

Лидерът в Бундеслигата откри резултата още във втората минута за радост на феновете си. Адам Шалай получи дълъг пас и успя да се измъкне зад гърба на защитата на Хофе, излизайки сам срещу вратаря. Унгарецът напредна, след което пусна пас по земя вляво от себе си, където чакаше неговият партньор в атака Сами Алаги. Нападателят получи топката пред отвора на празната врата и само чукна леко топката, която влезе в мрежата за 1:0.

След това попадение двата тима започнаха здрава битка, като след 20-а минута гостите взеха инициативата и имаха териториално предимство. Хофенхайм изпълни няколко поредни корнера, но не успя да застраши сериозно вратата на домакините. Все пак четири минути преди края на първата част Демба Ба с пас в коридор бе изведен сам срещу вратаря и добре насочен удар таранът изравни.

Второто полувреме започна по идентичен начин с първото - Майнц заби нов гол. Плеймейкърът Холтби показа чудесен поглед въху играта, извеждайки Шалай сам срещу вратаря. Тарананът шутира с десния крак покрай стража на Хофе за 2:1. Повторенията показаха, че в момента на паса, голмайсторът е бил в положение на засада.

В 58-а минута Майнц атакуваше по десния фланг, когато Холтби получи топката. Халфът финтира защитник и нахлу в наказателното поле на Хофе. Холтби се огледа за свободен свой съотборник, но бе затворен от опонент и реши да стреля от много малък ъгъл. Топката рикошира в крак на защитник на гостите, заблуди стража на Хофенхайм и влетя в мрежата - 3:1 за Майнц.

Пет минути по-късно Хофенхайм се върна в мача след чудесен гол на Гилфи Сигурсон, който стреля от пряк свободен удар с десния крак, прехвърли стената и прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Майнц за 3:2.

Интригата в този двубой умря петнайсет минути преди края, когато бранителят на Хофе Йосип Шимунич бе изгонен за професионално нарушение, което доведе до дузпа за домакините. Шурле застана зад топката и бе точен за 4:2, офрмяйки крайния резултат.

Така Майнц продължава да е едноличен лидер в Бундеслигата, а Хофенхайм записа четвърти пореден мач без победа.

Ето и резултатите от другите двубои в немското първенство, играни този следобед:

Фрайбург - Кьолн 3:2

Хамбургер - Кайзерслаутерн 2:1

Мьонхенгладбах - Волфсбург 1:1

Нюрнберг - Шалке 04 2:1


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

hrasta
03.10.2010 09:23

Определено е раничко за прогнози. Преди няколко години и Хофенхайм напрафиха фурор, дори бяха на
1во място през зимната пауза и пак не станаха шампиони...

breezer_fan
02.10.2010 20:44

Смятайте колко е мизерно тва първенство щом някъв ботурясъл отбор е на 1во място и гази сичко наред *lol*

duspata555
02.10.2010 19:19

Колеги не бързайте да правите прибързани прогнози кой ще е шампиона защо има още много време до края на сезона. Това може да е временна форма.

Ginekologa
02.10.2010 18:25

евала *thumb_up* тия ще вземат титлата нв германия *wink*

Tyrion
02.10.2010 18:25

тези от Майнц са егати лудия отбор