УЕФА се гаври с Левски и Батков

11:29
УЕФА се гаври с Левски и Батков
Дисциплинарната комисия на УЕФА не взе под внимание кървавото писмо на Тодор Батков до президента на централата Мишел Платини и покри хулиганите от АИК. За канонадата с камъни срещу футболисти, фенове на Левски и български журналисти бе наложена само парична санкция - 60 000 евро. При това случаят бе рецидив, тъй като крайни фенски фракции на АИК бяха бушували и по време на предишния европейски мач, информира "24 часа".

А хора от делегацията на Левски бяха ударени от камъни и строшени стъкла. Самият Батков бе нацелен в гърба с пълна бутилка. Наши фенове и шведски полицаи бяха налагани от обезумелите хулигани.

Затова и босът на Левски писа възмутителен разказ на Платини, който му обеща да го препрати на наказателния си орган. И в крайна сметка Батков се оказа прав:""Швеция не е България и почетният президент на Левски Майкъл Чорни не е бил президент на УЕФА." А бившият бос на евроцентралата Ленарт Йохансон е почетен шеф в шведския клуб.

Първоначално имаше информация, че АИК ще бъде изхвърлен от участие в Европа. И дори Левски да бе паднал в плейофа, щял да продължи. Но отложиха решението. И добре че Левски би с футбол, а не с камъни. Останаха надежди, че евроцентралата все пак ще покаже твърда ръка - ще наложи поне мачове без публика. Но и това не се случи. За потрошения автобус с футболистите и прелитащите павета край главите им лумпените костваха само 60 бона на шефовете на АИК. А край "Росунда" на 19 август залягаха и съдиите, и делегатът, които са хора на УЕФА.

Шведският отбор, отстранен от Левски, бе глобен и с 15 000 евро заради вандалски прояви на феновете след мача с "Розенброг" от квалификациите на Шампионската лига на 28-и юли.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

donatelo
02.10.2010 23:00

А аз мисля,че УЕФА се подигра с цяла България.А пък Вие си мислете каквото искате! *angry*