БФС към феновете на Левски: Ръководството на тима ви е виновно за вашето неудобство

17:18
БФС към феновете на Левски: Ръководството на тима ви е виновно за вашето неудобство
След като вчера от фенклуба на Левски излязоха с официална декларация, в която изразиха своето възмущение, че техният любим отбор постоянно играе мачовете си в делнични дни и късно вечер, от БФС отговориха на "сините" запалянковци.

Ето какво пише в официалния сайт на БФС:


На вниманието на българската футболна общественост бе представена декларация от привържениците на ПФК "Левски". Документът е изцяло в духа на актуалните тенденции за социалната значимост на футбола, който би трябвало да е обърнат към своите фенове и да е организиран така, че да им осигурява пълноценни възможности да подкрепят любимия си отбор и да изпитват от трибуните истинско удоволствие от играта на своите любимци на терена. Комерсиализацията на съвременния футбол не изключва социално отговорно управление на футбола, което зачита оптимално и желанията на привържениците.

В декларацията, провокирана от преместването на дербито от 11-ия кръг на "А" група Литекс - Левски за понеделник, 25 октомври, с начален час 21 часа, обаче е намесен Българският футболен сюъз. По този повод се чувстваме длъжни да информираме за следното:

От новия сезон 2010/2011 БФС промени Наредбата за организиране на първенствата и турнирите така, че разместването на предварително съставената програма за мачовете от първенството е изцяло по преценка на администриращия орган, в случая на Спортно-техническата комисия към БФС. Комисията обаче никога не инициира промени в програмата, освен ако те не са по искане на телевизия PRO-BG или по молба на професионалните клубове. В деловодството на Българския футболен съюз е постъпило писмено искане от ПФК Левски въпросният мач с Литекс да бъде изместен за понеделник с оглед участието на отбора в турнира на Лига Европа. Именно заради това участие, което все пак представя целия български футбол на европейската сцена, членовете на Спортно-техническата комисия след съответния сондаж с ръководството на ПФК Литекс се съобразиха с това искане. Промяната стана възможна най-вече и благодарение на телевизията, която държи правата за излъчване на срещите от "А" група. В съвременния клубен футбол приходите от телевизионни права понякога съставят до 40% от годишния бюджет на отборите и са фактор, с който всяко клубно ръководство е длъжно да се съобразява. В същото време обаче е необходимо да се търси баланс с интересите на верните клубни привърженици, които не пропускат мач на стадиона и имат своето право да негодуват, ако са им създадени неудобства в това отношение. Те купуват билети за всяка среща, пълнят стадионите и често носят значителни приходи на любимия си клуб.

Българският футболен съюз изразява своето учудване, че въпросната промяна на дербито Литекс - Левски не е съгласувана от клуба-инициатор с неговите привърженици в една нормална комуникация, както и от факта, че за промяната се обвинява една комисия към БФС, чийто членове са действали единствено с мотива да удовлетворят искането на въпросния клуб в името на неговото по-добро представяне в европейските турнири и равнопоставеност в надпреварата във вътрешния шампионат.

Пресслужба на БФС

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

chelsea28
30.09.2010 18:35

Да не сме пък кат вас хейтъри и наркомани да стоим цял ден пред комповете си *joking*

RagnaroK
30.09.2010 18:16

30.09.2010 Четвъртък 17:18 е пусната статията след 1 час няма нито един коментар . Какво ще рече това ? Да пуската по малки статии ,че на рогатите и е трудно да четат *joking*