Левски днес се изправя срещу историята - \"Сините\" неизменно си тръгват с тройка от Португалия

13:38
Левски днес се изправя срещу историята - \"Сините\" неизменно си тръгват с тройка от Португалия
Осмият тест за target=\"_blank\" href=\"http: / /levski-sofia .winner .bg\"> href="http: / /levski-sofia .winner .bg /" target="_blank">Левски < /a> < /a> в Европа тази година ще бъде тежкото гостуване на Спортинг в Лисабон . Именно изпитанието на „Жозе Алваладе" според повечето специалисти и фенове ще бъде най-трудният мач за href="http: / /levski-sofia .winner .bg /" target="_blank">Левски < /a> до края на годината .
/>
/> Подобни очаквания са логични предвид факта , че Спортинг е най-класният отбор в групата , а името му и в исторически план е най-авторитетното спрямо останалите съперници . Традициите не са в полза на href="http: / /levski-sofia .winner .bg /" target="_blank">Левски < /a> при визитите в Португалия . Досега „сините" са гостували два пъти в пиренейската държава , като и двата пъти са се прибирали със загуби и три получени гола .
/>
/> Още в първото си участие в Европа през 1965 г . левскарите се изправят срещу target=\"_blank\" href=\"http: / /benfica .winner .bg\"> Бенфика < /a> , който е сред топотборите на Стария континент по онова време . Двубоят е от осминафиналите на турнира за КЕШ , а в предишния кръг „сините" са елиминирали шведския Юргорден .
/>
/> Срещу гранда от Лисабон href="http: / /levski-sofia .winner .bg /" target="_blank">Левски < /a> , воден от великия Георги Аспарухов , се представя много достойно и стои равностойно и в двата мача . Първата среща на претъпкания с 45 000 зрители стадион „Герена" завършва 2:2 , а Гунди бележи гол , изстрелвайки истински снаряд .
/>
/> На реванша той отново е неуловим за португалците и рано открива резултата . Малко по-късно е съборен в наказателното поле , но френският съдия Фошо си замълчава . След това домакините обръщат до 3:1 , преди накрая отново Аспарухов да се разпише - 3:2 . В самия край Христо Илиев-Патрата изпуска отличен шанс за изравняване , което би довело до сензационно елиминиране на Бенфика .
/>
/> В крайна сметка до него не се стига . Въпреки това отпадането е достойно , а Аспарухов е първият чужденец , който вкарва 2 гола в един мач на Бенфика на стадион „Луш" .
/>
/> Второто гостуване на href="http: / /levski-sofia .winner .bg /" target="_blank">Левски < /a> в Португалия е през 1976 година в турнира за КНК , отново на фаза осминафинал . Съперникът този път не е така стряскащ - target=\"_blank\" href=\"http: / /boavista .winner .bg\">Боависта < /a> . href="http: / /levski-sofia .winner .bg /" target="_blank">Левски < /a> отново , както и през 1965-а , започва добре .
/>
/> И този път голмайсторът е централният нападател - в случая Кирил Миланов . Той е вкарал общо 10 гола в двата мача от предишния кръг срещу финландския Рейпас , който е сразен с общ резултат 19:3 . В края на сезона пък Миланов е голмайстор на турнира с 13 гола . Грешки в отбраната довеждат до обрат и Боависта печели първия мач с 3:1 .
/>
/> В реванша на стадион „Васил Левски" „сините" сломяват съпротивата на „шахматистите" и печелят с 2:0 . Головете падат още през първата част . Техни автори са Павел Панов и Кирил Миланов .
/>
/> Този път гостуването на href="http: / /levski-sofia .winner .bg /" target="_blank">Левски < /a> в Португалия ще е в групова фаза и дори минималната загуба едва ли ще топли някого .
/>
/> Хубавото обаче е , че дори и да се стигне до поражение , то до голяма степен ще е планирано и загубените точки ще могат да се компенсират в другите мачове , които предстоят на href="http: / /levski-sofia .winner .bg /" target="_blank">Левски < /a> в Лига Европа
/>

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gutito1964
30.09.2010 19:16

не съм левскар но може да направят нещо равен би било идеално желая ви успех от един ЦЕСЕКАР

fena_b
30.09.2010 15:29

ANTWERPMIRACLES моите уважения за коментара в който липсват селски псувни и обиди...все пак мисля че думата "исторически" не е толкова преувеличена,като се има предвид сегашното ниво на футбола ни,новата ссхема на този турнир и т.н.,равенство или победа днес ще ни даде крила...след невероятния мач с Гент очакванията ни се вдигнаха дано днес момчета покажат същият характер и мъжество от мача с белгийците *stop*

DELI77
30.09.2010 15:18

Късмет !!! Пък всички тук ще се надяваме и мислим само "СИНИТЕ - В АТАКА" !!! *thumb_up*

mrtgg
30.09.2010 14:34

Имайки в предвит играта, която показват левски смятам, че в мача ще има много голове и във двете врати. По простата причина,че Левски са силни в атака, но слаби в защита ! Прогноза Х а защо не и 2ка *wink*

ANTWERPMIRACLES
30.09.2010 14:32

"Левски-1914г." е отстранявал в историята си отбори като "Аякс" , "Щутгарт" и "Глазгоу Р.". Не трябва да се прекалява с използването на определението : "исторически" с повод и без повод, защото така понятието девалвира и се губи реалният му смисъл. ... Днешният мач е важен и значим за класирането , но в никакъв случай не може да бъде наречен :"исторически". Това е един рутинен мач от ранен етап във второстепенен турнир , заедно с още двадесет и три такива. Липсата на какъвто и да било интерес към този двубой също е показателна. ... Не е добре да се "напомпва" изкуствен драматизъм в мач от средно ниво , защото така се омаловажава стойността на истинските успехи , постигнати от предишните поколения на клуба . Независимо , че съм цесекар , днес пожелавам успех на "сините" . Дано победят .

fena_b
30.09.2010 13:47

Дори и в слабата форма в която е сега,Спортинг е добър отбор.Притесняват ме само нелепите грешки в защита,които допускаме.Дано нашите момчета осъзнаят,че няма какво толкова да губят в този мач и да излязат спокойни на терена.Аз прогнозирам (и силно се надявам) 1:1 или 2:2....КЪСМЕТ ЛЕВСКАРИ СИНЯ БЪЛГАРИЯ Е С ВАС *party*

Tyrion
30.09.2010 13:47

напред XyqT, напред и в атака , само не почервенявай!