Треньорът на Спортинг: Силата на Левски е в нападението

09:57
Треньорът на Спортинг: Силата на Левски е в нападението
Треньорът на Спортинг Лисабон Пауло Сержо не изглеждаше щастлив, изправен като на разстрел в залата за пресконференции на стадион "Жозе Алваладе". Той е считан за големия грешник, докарал клуба до едно от най-унизителните състояния в историята му. За Сержо днешния мач с Левски е по-специален. Ако победи, ще може да каже, че Спортинг се представя силно поне в Лига Европа. Ако стане гаф обаче, на Сержо лошо му се пише.

- Защо се получава така, че в Лига Европа Спортинг досега играе добре, а в шампионата на Португалия не върви изобщо? Как ще обясните това?

- Вижте, става въпрос за две различни неща. В Лига Европа има по-малко мачове, което позволява по-добра концентрация. В националното първенство битката е съвсем друга. Ето, в шест мача имаме две победи, две равенства и две загуби. Шампионатът е още в началото си, но вече всички казват, че нямаме шансове за титлата. Това създава напрежение. Разбира се, ние работим усърдно за това да играем по-силно, да допускаме по-малко грешки. Впрочем правото ни на грешка вече се изчерпа.

- Предстои мач с Левски. Какво знаете за съперника от София?

- Силен отбор, неслучайно почнаха в групите с победа над Гент. Имах възможност да гледам запис от този двубой, разполагаме и с достатъчно друга информация за играта на нашите противници от София. Направи ми впечатление силната игра на средната линия, както и играта в нападение като цяло. Да вкараш три гола в един мач си е едно добро постижение. Затова аз не си правя илюзии - чака ни много тежък двубой. Аз се надявам да спечелим и ако това стане, вече ще бъдем по-спокойни за мястото си в Лига Европа.

- Какъв резултат бихте прогнозирали? Факт е, че Левски досега върви много силно и в първенството на България, и в Лига Европа. За разлика от тях, Спортинг има проблеми?


- Резултата ще го разберете утре вечер. Няма смисъл да гадаем сега какво ще стане на терена.

- Каква игра да очакват привържениците на Спортинг и Левски утре вечер?

- Нормално е ние като домакини да нападаме повече, да се опитаме първи да вкараме гол. Според мен Левски ще заложи на добре организирана игра в центъра на терена, и ще се опитва да ни изненада с атаки по крилата. Забелязах, че това е една от силните страни на нашия противник от България.

- При вас проблемите като че ли са повече. Твърди се, че в Спортинг има голям скандал между Лиедсон и Джало. Вярно ли е това?

- Не е вярно, това бяха две страници лъжи, публикувани в едно издание. Лъжа, ама от първата до последната дума. Впрочем и двамата футболисти вече отрекоха това. Нямам какво повече да кажа по този въпрос и въобще се учудвам, че на тази пресконференция вие ме питате за това нещо.

- Лиедсон напоследък не е в най-добрата си форма. От него се очаква да вкарва голове, само че той не успява...

- Така е, той може много повече и го е показвал. Аз лично ще се постарая той да започне да вкарва повече голове възможно най-скоро. Лиедсон е играч с отлични качества. Поначало атаката ни се явява голяма слабост от началото на сезона и се налага сериозно да поработим по този въпрос.

- Мачът с Левски се явява много важен, не бива да завършвате дори наравно. Възможно ли е Лиедсон да остане резерва, а да дадете шанс на някой друг футболист?

- Всичко е възможно по принцип, но състава ще го научите едва преди мача. Какъв вариант ще изберем в нападение, това ще стане ясно след последната тренировка тази вечер. Разполагаме с достатъчно нападатели. Не мога да ви кажа нищо още отсега, нито пък е редно.

- Преди началото на груповата фаза на турнира всички треньори на съперниците в групата определиха Спортинг като фаворит за първото място. Същите мнения се чуха и след победата ви над Лил в първия мач?

- За нас беше много важно, че почнахме с победа като гости във Франция. Но това е само един мач, остават още пет. Разбира се, за нас е голяма чест, че ни признават за най-силен отбор в групата. Само че аз предпочитам да изчакаме още известно време и накрая да видим какво ще бъде крайното класиране. Все още сме в началото, всички имат шансове. Групата е много силна. Виждате, че всеки тим има шанс за едно от първите две места.

- Спортинг често взе да греши, ето и в последния мач от шампионата направихте 1:1 с Насионал като домакини. Защо се получава така?

- Много са причините. Имаме контузени футболисти, други не са в най-добрата си форма. Всичко това се отразява на представянето ни.

- Твърди се, че по-младите футболисти все още трудно се адаптират покрай по-опитните като Маниш например?

- Не бих казал. Ние сме един екип, всеки се стреми да даде най-доброто от себе си. Знам, че рано или късно ще заиграем така, както искат запалянковците.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация