Гигов фаворит за шеф на лигата

09:31
Гигов фаворит за шеф на лигата
Николай Гигов все пак ще се кандидатира за президент на Професионалната футболна лига. Така общото събрание на 5 октомври изглежда предрешено.

Гигов бе обявил, че ще се бори за заместник на Валентин Михов само ако структурата получи повече власт за решаване на проблемите на футбола, информира "24 часа".

В момента Гигов е и член на Изпълкома на БФС, което прави кандидатурата му идеална.

До вчера бяха получени още документите на Стефан Капралов, бивш изпълнителен директор на БФС, и на члена на дисциплинарната комисия Петър Величков, един от директорите на ОМV. Това са тримата основни претенденти, които ще се борят за президентския пост.

Изпълняващият в момента длъжността Константин Баждеков до последно се колебаеше дали да продължи, или пък да се съсредоточи в работата си като изпълнителен директор на Левски. В медиите се появи и името на Тодор Лучев. Той обаче е почти неизбираем на фона на другите кандидати.

Общото събрание на лигата е на 5 октомври в зала "Родина" на Националния стадион "Васил Левски".

Управата на лигата реши на последното си заседание всеки клуб от "А" група да получи по 17 800 евро за развитието на юношеския футбол, каквото е изискването на УЕФА. Клубовете с отбори в "Б" група ще получат по 7020 евро.

Сумата идва по линия на солидарността на евроцентралата, като част от допълнителните приходи от Шампионската лига.

Общо сумата за България, като страна без участник, е трета в Европа след тези на Дания и Полша. БФС получи 484 582 евро. Поляците са взели 710 606.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация