Тотнъм надви Твенте в луд мач с пет гола и спорни дузпи

23:39
Тотнъм надви Твенте в луд мач с пет гола и спорни дузпи
Тотнъм победи Твенте с 4:1 у дома в мач от груповата фаза на Шампионската лига.

На "Уайт Харт Лейн" българският национал Николай Михайлов започна титуляр за холандския отбор и 5 минути преди края на първото полувреме спаси дузпа на Рафаел Ван Дер Ваарт. Срещата ще се запомни с двата спорни 11-метрови наказателни удара, които реферът свири след почивката, а Роман Павлюченко реализира.

Двубоят започна в добро темпо, а "шпорите" не успяха да наложат очаквания домакински натиск. В 12-а минута лондончани оцеляха, след като Руиз излезе сам срещу Еурелио Гомес, но стражът, макар и паднал на земята, с една ръка успя да отрази удара му. В 14-а и Михайлов трябваше да се намесва решително при шут на Питър Крауч. Постепенно тимът на Хари Реднап овладя инициативата и опита с остри центрирания от двата фланга да застраши вратата на холандския шампион. Михайлов и защитниците пред него обаче се справяха. В 25-а минута Руиз отново излезе очи в очи с Гомес, но стражът пак отрази удара му. Двубоят продължи да бъде двуостър, с атаки и съм двете врати. В 38-а Крауч бе задържан и съборен в наказателното поле на Твенте и Тотнъм получи дузпа. Рафаел Ван Дер Ваарт стреля от бялата точка, но Ники Михайлов отрази.

В началото на втората част обаче холандският халф се реваншира за пропуска си. След центриране отдясно Крауч свали с глава към Ван Дер Ваарт и полузащитникът отблизо разстреля Михайлов. В 50-а минута след пробив на Гарет Бейл отляво, реферят свири втора, спорна дузпа за Тотнъм. Този път зад топката застана Роман Павлюченко и не сгреши – 2:0 за лондончани. Холандците реагираха много бързо и в 56-а минута Шадли оставен непокрит след центриране от фаул и кратко меле вкара от няколко метра. В 61-а шансовете на Твенте за успешен изход от двубоя се увеличиха, след като Ван Дер Ваарт бе изгонен за втори жълт картон. Интересните моменти продължиха и Тотнъм получи правото да изпълни трета, отново дискусионна дузпа. Павлюченко отново се нагърби с изпълнението и би технично в центъра на вратата за 3:1. С човек повече холандският отбор не се отказа, обсади вратата на Гомес и създаде 2-3 опасности. При една от редките си контри "шпорите" имаха шанс за четвърти гол, но Лука Модрич пропусна от чиста позиция. Твенте атакуваше, а Тотнъм вкарваше – така с едно изречение можем да опишем случващото се през второто полувреме. В 85-а минута Бейл проби отляво и преодоля Михайлов за четвърти път.
 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

BoBi_Levskara
02.10.2010 21:47

От тия 4 гола 2 бяха от дузпи отделно спаси дуга дузпа.Михайлов се представя на ниво в Твенте жалко че не играше така и в Левски.

MUTTO
01.10.2010 07:59

ооооооо.... на тати,няма нищо в националния ще наваксаш

LAleksandrov
30.09.2010 18:46

Ginekologa - теб пък кой те натиска та звъниш *lol* red_devil17 - един от жалките фенове на Юнайтед се мисли за много забавен *lol*

red_devil17
30.09.2010 12:06

Ха - ха - ха , гледайте яко смях , две миризливи фенчета на Шмелси се фанаха за гушичките , ПАЛЯЧОВЦИ !

Ginekologa
30.09.2010 01:53

LAleksandrov много знаеш бе пубер теб кога те е огряло *joking* *lol*

LAleksandrov
30.09.2010 01:13

Kalinho - остави ги че тея така завиждат я за това че има пари , я за това че се представя добре, я за това че е бил с Николета Лозанова , а тях няма как да ги огрее *lol*

Kalinho
30.09.2010 00:10

RagnaroK gylybnik как може да сте толкова жалки. Поне да бяхте гледали мача. За кой от головете е виновен според вас? Или просто наистина сте тъпички и прости и дай да се смеем без даже и да си имате и на идея как пази.

RagnaroK
29.09.2010 23:43

много ясно че ша му я напълнят да го е*ъ в перуката *joking*

Celtic1888
29.09.2010 22:43

Аре бе капутите, които псуват Михайлов, айде псувайте го пак.