Порто пристигна, шефът иска победа

09:13
Порто пристигна, шефът иска победа
Порто кацна в София късно снощи за мача с ЦСКА. Малко след 20 часа футболистите, треньорите и официалната делегация на португалския тим излязоха на терминал 1 на софийското летище след четири часа и половина полет.

На всички им беше забранено да говорят. За да не направят лошо впечатление обаче, думата взе самият шеф. Пинто да Коща, една от най-колоритните фигури в португалския футбол, заяви, цитиран от "7 дни спорт":

"Пристигаме в София с цел да победим ЦСКА. Сигурен съм, че ще постигнем това."

Да Коща в момента е на върха на славата си, тъй като Порто бие наред от началото на сезона. Преди отпътуването за София той беше много доволен. Имаше тържества в залата на славата на Порто по случай 117-а годишнина от основаването на клуба. В трофейната витрина бяха изложени общо 207 титли на състезателите на Порто, спечелени в най-различни спортове.

"В нашата история сме печелили всичко - отбеляза доволен Пинто да Коща. - Остава ни само да станем шампиони и в първенството по надбягване в тунели."

В Португалия "надбягването в тунели" е закачка на Да Коща със съперниците от Бенфика, обясниха журналистите от делегацията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация