Раул: Започвам да бележа

09:27
Раул: Започвам да бележа
Ветеранът Раул е убеден, че ще продължи да вкарва голове за Шалке 04, след като вкара дебютното си попадение за германския тим през уикенда.

Шалке отчаяно се нуждае от победа на свой терен в утрешния мач срещу Бенфика от Шампионската лига, след като загуби първия си мач от кампанията срещу Лион преди две седмици. Равенството с Борусия Мьонхенгладбах в събота измъкна Шалке от дъното на таблицата в Бундеслигата и сега тимът е на предпоследната 17-а позиция със само 4 точки от шест срещи. В двубоя с Мьонхенгладбах Раул отбеляза първия си гол за клуба след суша от 599 минути.

Сега нападателят е категоричен, че вече е освободен от психическото напрежение и смята, че ще започне да вкарва с лекота. 33-годишният нападател е в основата на тактиката на треньора Феликс Магат и се надява да оправдае големите надежди. Той премина в Шалке през лятото от Реал, за който отбеляза 228 гола в първенството на Испания и още 66 в Шампионската лига.

Бенфика, която няма победа в Германия вече в 17 срещи, стартира в Шампионската лига с победа над Апоел Тел Авив в Лисабон.

Историята говори в полза на Шалке, които са се изправяли срещу португалски противници три пъти и са били крайни победители и в трите случая. За последно тимът от Гелзенкирхен записа две победи срещу Порто с по 1:0 В Шампионската лига през сезон 2007/2008. В Германия срещу местни отбори от 17 мача Бенфика има 6 равенства и 11 загуби.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация