Черноморец победи Славия в пряк двубой за челните места

08:44
Черноморец победи Славия в пряк двубой за челните места
Черноморец Бургас се поздрави с изключително ценна победа в пряк двубой с конкурент за челните места в класирането. С перфектна тактика на мениджъра Красимир Балъков и пълно себераздаване на всички футболисти на "Лазур" с 2:1 беше повален отборът на Славия.  Последният мач от 8-я кръг на шампионата в "А" група се игра пред точно 9 513 зрители. Броят им беше отчетен от електронните пропускателни устройства на стадиона.

"Акулите" започнаха с гол от съблекалнята. Улесни ги халфът на "белите" Радослав Димитров, който порази собствената си мрежа с глава след неразбирателство с вратаря Стефано Кунчев още в 1-вата минута. И след откриването на резултата домакините продължиха да притискат объркания си противник. Пропуски обаче направиха Мартин Тошев и Енис Хайри, а опасни шутове на Марсио Нуно и Дос Сантос профучаха на сантиметри от целта. Веднъж и Кунчев направи невероятно спасяване след удар с глава на Адриан Фернандес. Логичното се случи три минути преди почивката.
Хайри удвои след корнер и разбъркване.

Само три минути след почивката влезлият като резерва Тодор Колев намали резултата и върна интригата. До края обаче черноморци не допуснаха друга конфликтна ситуация пред вратаря Паскал Борел, като не пропускаха да контраатакуват опасно. Последваха нови пропуски и добри изяви на Кунчев, а след "падащ лист" на капитана Траян Дянков топката срещна десния страничен стълб.

С 18 точки Черноморец Бургас излезе на 3-то място в класирането. Същият точков актив, но по-добра голова разлика има вторият Локомотив София, а лидер е Левски с 21 точки.

В следващия, 9-и, кръг от първенството на "А" група "акулите" гостуват на Монтана. Мачът е на 3 октомври (неделя) от 16 часа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

maria2009
28.09.2010 10:43

анти футбол с марка черноморец това е до време немски стил *lol*

tenebrum
28.09.2010 10:04

Акулите и Балъков сложиха в малкото си джобче всички шопски "големи"отбори *lol* а честито ви *lol*