Иван Вуцов се шегува с Мъри: Матеус ще трябва да работи на обран бостан

15:31
Иван Вуцов се шегува с Мъри: Матеус ще трябва да работи на обран бостан
Бившият национален селекционер Иван Вуцов не пропусна да се изгаври с отколешния си противник Станимир Стоилов в коментара си по повод назначението на Лотар Матеус за треньор на държавния тим.

"Не Матеус, когото и да хвърлят в такава обстановка - с две загуби, едната от които от Черна гора, все едно идва да бере дини в обран бостан", коментира Вуцов, вдъхновен от определението "хасковски бостанджия", дадено на Мъри от Венци Стефанов преди време.

"Едно е да започнеш с минус 2 точки, друго е да имаш нещо изградено зад себе си, а трето е да си посадил сам бостана и да знаеш къде са хубавите дини", продължи Вуцов пред БНТ.

Той разкритикува негативното отношение към немеца у нас. "Още от пристигането му тръгнахме да го разпъваме на кръст. Това не е добре нито за футбола ни, нито за нас, ако претендираме да сме възпитани и интелигентни хора".

"Апелът ми към всички, които обичат играта, е да си подадем ръка и да опитаме заедно да бутаме каручката напред, а не едни да се возят, а други да я дърпат назад".

"Матеус може и да не е много успешен като треньор, но може да донесе в националния прословутите немски ред, дисциплина и дух", изтъкна Вуцов.

Той лансира пред Матеус кандидатурата на Петър Александров за асистент в щаба му. Александров в момента работи като помощник в швейцарския Люцерн, а веднага след назначението на германеца го засипа с хвалби пред местните медии.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация