Трима кандидати за шеф на ПФЛ

09:19
Трима кандидати за шеф на ПФЛ
Три са сериозните кандидатури за президент на Професионалната лига, стана ясно вчера. Изборите са на 5 октомври, а за мястото ще се борят Константин Баждеков, Петър Величков и Стефан Капралов, информира "7 дни спорт".

Баждеков в момента се явява временен шеф на лигата след отказването на Михов. Предимството му е, че е много опитен във футболното финансиране и специфичните проблеми в договаряне на тв правата.
Петър Величков е шеф в международния екип на компанията ОМВ. В момента е член на Дисциплинарната комисия в БФС. Очаква се зад него да застане досегашният президент Валентин Михов.
Стефан Капралов е бивш изпълнителен директор на БФС. Той беше първият, който още през 2003 г. заговори за клубното лицензиране и необходимостта да се оправят стадионите в България. Никой обаче не го чу, след изборите в БФС през 2005 г. той не продължи работата си в съюза.

Очаква се изборът да се прави от около 26 клуба - 16 от "А" група и десетина от втора дивизия. Останалите от "Б" група засега нямат право на глас, понеже не са си платили членския внос.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация