Пълна статистика преди Левски - Берое

16:26
Пълна статистика преди Левски - Берое
Левски посреща Берое в мач от 8-я кръг на "А" футболната ни група.

Левски не е допускал загуба на стадион "Георги Аспарухов" вече десет месеца - от 18 октомври 2009 г., когато в София спечели именно Берое. Всъщност, оттогава тимът има 12 победи и едно равенство на свой терен при голова разлика 36:4.

Евентуална победа ще бъде 410-а за Берое в елита. Успех номер 400 дойде точно на стадион „Георги Аспарухов" през миналия сезон. Евентуално равенство пък ще е номер 290 за заралии в А група. Ако Берое падне пък ще регистрира 570-ата си загуба в дивизията.

ФОРМА

Левски


Сините са единственият отбор в елита, минал границата от 100 удара към вратата на съперника. Футболистите на Ясен Петров са отправили 40 точни и 59 неточни изстрела, а са ударили и две греди.

Отборът на Ясен Петров има най-силната атака в елита със 17 реализирани гола. Девет от тези попадения дойдоха в последните 15 минути на двете полувремена, показател, по който сините също са номер едно в елита.

Нито един отбор не е е реализирал повече голове след статични положения, отколкото Левски - техният брой е седем.

Ясен Петров е пуснал в игра 26 състезатели - само ЦСКА (28) е използвал повече. За Берое мач през този сезон са записали 21 състезатели.

Берое

Старозагорци имат две победи и две загуби в четири визити. Зелено-белите са справиха със Сливен и Славия, но паднаха от Локомотив София и Миньор.

Футболистите на Илиан Илиев са последни в класацията за точни удари към вратата на съперника - едва 20. Зелено-белите обаче са на четвърто място по неточни изстрели с 41.

В последния си мач играчите от Стара Загора минаха границата от 100 извършени нарушения, но те продължават да са между най-коректните в елита. По-малко нарушения от тях са направили само състезателите от Видима Раковски и ЦСКА.

Едва четирима футболисти са вкарали головете за Берое. По-малко състезатели са се разписали само за Академик София и Калиакра. За Левски попадение са реализирали седем играчи, а първи по този показател е Литекс с осем различни голмайстори.

Факти за играчите

Левски


Евентуална загуба ще бъде 50-а за Ясен Петров като треньор в елита. Досега той има 121 мача - 44 победи, 28 равенства и 49 поражения, при голова разлика 142:146

Гара Дембеле е водещият голмайстор на А група с деветте си гола. За тях той се нуждаеше от само 11 точни изстрела. Янко Сандански и Юлиан Петков (23) са пред французина (22) по извършени нарушения.

Дарко Тасевски е пред мач номер 100 за Левски във всички турнири. Той има и 16 гола. През този сезон той е първи по асистенции в елита с пет.

Ако играе, Георги Петков ще регистрира среща номер 220 за Левски във всички турнири. Повече от него в настоящия тим на сините има само Христо Йовов (228)
 
Берое

Ако играе Веселин Пенев ще запише своя мач номер 130 в елита. Защитникът има и три гола, последният от които преди седем години - на 24 октомври 2003 г.

Следващият двубой на Петър Костадинов в А група ще е 210-я в кариерата му, като досега той има 29 срещи за Берое.

Александър Томаш, Станислав Бачев и Веселин Пенев не са изпускали и минута през сезона. Във всички срещи са играли още Тодор Христов, Владислав Златинов и Стефан Велев.

Владислав Златинов е вкарал четири гола или точно половината за своя тим. По-висок процент от него имат само Гарра Дембеле (53) и Иван Редовски (66)

Съдията

Атанас Димитров (Сливен)


Това е едва шести мач за арбитъра в последните три сезона. От началото на това първенството води единствено сблъсъка Литекс - Пирин (2:1) от третия кръг.

За рефера това ще е първи мач в кариерата и на Левски, и на Берое. За изминалите четири години след дебюта му той е водил срещи само на Ботев Пловдив (3), Черноморец (3), Черноморец-Бургас-София (2), Локомотив Мездра (2), Литекс (2), Черно море (1), Спартак Варна (1), ЦСКА (1) и Пирин (1).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация