БФС спести 20 000 лева от неповиканите \"азиатски\" национали Коловати и Камбуров

10:07
БФС спести 20 000 лева от неповиканите \"азиатски\" национали Коловати и Камбуров
Скъпото трансконтинентално пътуване от Азия до Европа е сред причините, поради които играещите далеч на изток Мартин Камбуров и Илиян Стоянов отпаднаха от националния отбор за мача с Уелс, гласи неофициална информация от кулоарите на БФС.

Около 20 000 лева са останали спестени в касата на БФС от самолетните билети бизнес класа, с които би трябвало да пътуват до София и назад нападателят от китайския Далиен и защитникът от японския Хирошима.

33-годишният Илиян Стоянов и 29-годишният Мартин Камбуров не са в графата “незаменими” от футболистите в националния отбор, а и Матеус не е настоявал те да бъдат викани. Германският треньор планира персонални разговори и визити при играчите, на които ще разчита най-много. Днес Матеус ще гледа мача Фиорентина - Парма заради Валери Божинов, който е първата спирка в европейската му обиколка.

От българското първенство германският селекционер е планирал да покани в националния Веселин Минев и Йордан Милиев плюс още двама от Литекс. Очаква се от ловешкия тим да бъдат призовани Николай Бодуров и Петър Занев, който ще отбележи своето завръщане след няколко години.

Възможно е Цанко Цветанов да отпадне от щаба на националния отбор за мача с Уелс. Героят от “САЩ \'94” е приел да бъде асистент на Матеус само за този двубой. Цветанов беше в "свитата" на Станимир Стоилов и солидарно с него също даде оставка. Два дни Цанко даваше подробна информация на Матеус за всички национали, които са минали през отбора през последните години.

В четвъртък германската легенда със сигурност каца отново в София и ще бъде на трибуните на мача ЦСКА - Порто. След това по телевизията ще гледа Спортинг - Левски и в петък ще се прибере отново в Германия. Матеус обяви, че ще живее в България, докато е селекционер.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация